České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Zajímavá soutěž pro horské fotografy a další akce v jihotyrolských Dolomitech

Máte ve fotoalbu krásné fotky Dolomit či jiných hor? Zúčastněte se jihotyrolské fotografické soutěže IMS Photo Contest, kterou pořádá organizace International Mountain Summit. Až do 21. července můžete posílat fotografie zajímavých horských scenérií, které zachycují kontrast světla a stínu. Hlavní cena je 3000 eur a bude vyhlášena na festivalu v Brixenu/Bressanone od 17. do 22. října.

více na: www.ims.bz



Další zajímavé akce, které se odehrají pod dolomitiskými věžemi:

20. až 22. června: Sella Ronda Hero

Sella Ronda Hero je jeden z nejtěžších závodů horských kol v Evropě. Koná se však v krásné kulise masívu Sella. Startuje se ve dvou závodech: na 50 km s převýšením 2600 m nebo na 82 km s převýšením 4200 m. Je to dřina s extrémně strmými výjezdy, adrenalinem v prudkých sjezdech a krásnými výhledy. Připraven je i závod pro nejmenší - Sella Ronda Kids.

23. června 2013: Sella Ronda Bike Day

od 8.30 do 15.30 Projeďte si všechny dolomitská sedla okolo horského masívu Sella (Sella, Gardena, Pordoi and Campolongo).

www.sellarondabikeday.com

6. července 2013: Dolomiti Superbike

Hned na začátku léta se koná jeden z nejtěžších závodů horských kol „Dolomiti Superbike". Odstartuje z vesničky Niederdorf/Villabassa v oblasti Hochpustertal/Val Pusteria. Závodníci si mohou vybrat mezi dvěma tratěmi – 119,9 km nebo 56,9 km. Očekává se až 3500 účastníků.

www.suedtirol.info

7. července 2013: Běžecký závod v Seiser Almu/Alpe di Siusi

V Seiser Almu v krásné kulise Dolomit se poběží půlmaraton, kterého se zúčastní slavní závodníci. Začíná a končí v Compacciu a překonává se 500metrová vzdálenost. Děti a veřejnost se mohou zúčastnit paralelního závodu, který je dlouhý osm kilometrů.

www.alpedisiusi.info

13-15. září 2013: ECO DOLOMITES

Silnice vedoucí přes horské průsmyky (Sella, Gardena, Pordoi and Campolongo) budou 15. září uzavřené pro automobilovou dopravu a vyhrazené jen pro cyklisty.

www.sellarondabikeday.com

 

zdroj: www.suedtirol.info

foto: D. Polman