České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Wenger Czech Adventure Race – svátek outdooristů se blíží

Nejdelší non-stop závod pořádaný v České republice odstartuje první srpnový den z kadaňského náměstí. Čtyřčlenné týmy stráví na trati tři dny a tři noci, během kterých absolvují disciplíny jako MTB, treking, skalní lezení, jízdu na kánoích, orientační běh, in-line brusle, bolskros a další.

 

K devátému ročníku přidali organizátoři ještě MINI závod dvojic, ochutnávku pro závodníky, kteří se na velký závod necítí, přesto chtějí okusit atmosféru Adventure Race. MINI Adventure Race odstartuje v pátek 3. srpna ve 21 hodin, skládá se „pouze“ z trekingu, horského kola a disciplíny bolskros, náročné běžecké trasy, která nese jméno po svém staviteli. Časový limit je pro tento závod 18 hodin.

 

 Týmy obou závodů se pohybují dle turistické mapy, ve které mají vyznačené kontrolní body. Wenger Czech Adventure Race prověří nejen vytrvalost a fyzickou zdatnost, ale také schopnost týmové spolupráce a psychickou stránku závodníků.

 

Nejlepší týmy získají ceny od sponzorů v celkové hodnotě 250.000 korun, vyhrát tak mohou např. kvalitní švýcarské hodinky nebo cyklistické a outdoorové vybavení.

 

Více informací najdete na www.adventurerace.cz, kde se již můžete na oba závody hlásit.

 

Fotografie ze závodu: