České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Tradiční oslava boulderingu BEAL PETROHRADSKÉ PADÁNÍ začíná již tento pátek 19. dubna

Tož ahoj, národe boulderistický, lezecký, kamarádský... Po těch letech už mě těžko napadá, co napsat o akci, která již jedenáct let patří neodmyslitelně k českému lezení. Řada čtenářů si napíše každým rokem termín a víc neřeší. Jsou ale i tací, kteří akci znají pouze z doslechu a určitě i spousta takových, kteří Beal petrohradské padání zkrátka neznají.

Dovolte mi tedy krátce popsat, co že se to v termín 19.-21. 4. 2013 v okolí areálu Sklárna na Žihlesku (Plzeňský kraj) bude vlastně dít. Už od pátku dopoledne bude možné se po předchozí povinné registraci (letos poprvé !!!) zapojit do bojů s místními hrubozrnnými bloky. Nemají mnoho chytů, ale na rozdíl od dnešního moderního pojetí boulderingu nemusíte většinou hledat, kudy boulder vede. Nejlepší boulder je takový, který nepotřebuje popis! Takový, kde člověk prodá sílu, ale potřebuje i kopec techniky, přemýšlení a lezeckého umu. Takový, kde lezec nakonec povstane na vrcholu kamene. Natáhne lesní vzduch, vychutná si pohled shora a pak se dá do razení ostatním, co vlastně rozhodlo o jeho úspěchu.

Už v pátek večer je pak možné si vychutnat kopec kultury. Kopec parádní kultury, protože živelní a přitom muzikálně našlápnutí BB band budou navíc oproti loňsku v kompletní sestavě. Sobota zase lezení, jak jinak. K lezení budete tankovat magnézium dle libosti na stánku firmy Beal a v taštičce najdete od stejné firmy tejpku. Hanibal zase zajistí kávičku až pod kameny, prvních šťastných 300 registrovaných si jí nechá nalít do nerez hrníčku od firmy Luminox, další v pořadí si odnesou kšiltovky. Rock pillars rozloží v lese svůj stánek a dle libosti bude půjčovat botičky, večer se pak pustí do prodeje nejen botiček, ale i bouldermatek ocún. Večer rozloží také někde svou speciální hrazdu Rosťa Štefánek a otestuje sílu borců, nejlepší se pak utkají ve finále na pódiu. Samozřejmě ke všemu tomu je k dispozici skvělá kuchyně na Sklárně. Snídaně, obědy, večeře, což platí už i o pátku. Kuchyně se (s výjimkou těch, kteří mají objednanou polopenzi nebo plnou penzi) uzavře v neděli po snídani. A pak se spustí ten večer. Letos fakt nebudou takové hrozné fronty na pivo, jako vloni. Zkrátka vloni jsme se to všichni učili na novém místě... A muzika? Rock, punk a nakonec náš srdcový Wan men sonk. Pamatujete, jak poprvé zahráli ještě pod tou pergolou v Jesenici? Do toho vyhlášení všech soutěží, tombola a pak ještě u ohně ty naše muzikální kreace, kdy se dá většina hudebníků dohromady. Neděle v poklidu uzavře akci. Odřeme poslední zbytky kůže, zabalíme věci, strčíme hlavu pod kohoutek (to především). Oficiálního se už nebude dít nic. V šest bychom měli opustit areál. A za nějaký týden se pořadatelé sejdou v lese s dráťáky a pojedou nanovo.

Petr Resch

...a ještě propozice a pár foteček:

 

Termín: 19.-21.04.2013, areál je nutné opustit v neděli do 18 hodin

Místo: Sklárna na Žihelsku

Soutěže: Hlavní soutěž – kategorie muži, ženy, mládež, děti (pátek a sobota)

Vedlejší soutěž – sběrač – kategorie ženy a muži (pátek a sobota)

Open MČR v přírodním boulderingu – kategorie ženy a muži (pátek a sobota), výrazné zjednodušení pravidel umožňující účast prakticky komukoli

Pravidla:  http://www.padani.eu/pravidla/

Shyby na speciální otáčecí hrazdě od Rosti Štefánka, soutěž v sobotu podvečer

Tipovací soutěž na počet registrovaných účastníků na ww.lezec.cz těsně před akcí

Startovné: 300 Kč / dospělí, 200 Kč / děti a mládež

V ceně startovného:      propozice závodu (jednoduchý průvodce po oblasti), vstup na after party, reklamní předměty sponzorů (nerezový dvouplášťový hrnek nebo kšiltovka), magnézium po celou dobu závodu dle potřeby (Camp), tejpka Beal, další drobné reklamní předměty, pytel na odpadky, účast v tombole, možnost využít slevových nabídek na lana a bouldermatky Beal a průvodce na Petrohrad a okolí (viz také popis níže) za speciální cenu 300 Kč

Vstup na after party (sobota): 100 Kč

Večery: viz plakát

Ubytování: upozorňujeme, že spaní prakticky kdekoli v ČR je možné pouze na základě souhlasu majitele pozemku, loňský stav obléhání lesa akci neprospívá, spíše ohrožuje, majitel areálu Sklárny zajišťuje tyto druhy ubytování:

- Pokoje s příslušenstvím (sprcha, WC), 3-lůžkové, min. obsazenost 2, cena 250 Kč os/noc

- Pokoje s příslušenstvím na chodbě, 4-lůžkové, min. obsazenost 3, cena 150 Kč/os/noc

- Uvnitř areálu ve stanu, v autě apod. s příslušenstvím v budovách, cena 100 Kč/os/noc

Způsob ubytování (včetně ubytování na jiném místě) nemá vliv na vlastní akci. Ubytování není v režii pořadatele, ten pouze zprostředkovává nabídku areálu Sklárna. Pokoje je nutné opustit v neděli do 12 hodin, nadále je však možné se pohybovat po areálu.

Stravování: výborná kuchyně buď formou jednotlivých nákupů dle libosti nebo formou objednaného stravování – polopenze za 112 Kč, plná penze za 174 Kč (oboje nutné objednat dopředu na resch@filmix.cz ), stravování je zajištěno do pondělní snídaně, objednaná strava končí nedělním obědem.

Tombola: kamión cen s šancí pro každého

Další služby:

- lanový park, viz registrační formulář

- laser game, viz registrační formulář

- stanové městečko Hannah, kdo se nechce tahat se stanem, může si užít spinkání ve skvělých stanech Hannah, objednávky na resch@filmix.cz

- kávičku až pod kameny vám donese firma Hanibal

- botičky na lezení vám zapůjčí firma Rock Pillars

- stánek se zbožím od firmy Rock Pillars a Ocún

Další informace: v areálu je přísný zákaz volného pobíhání psů

Partneři: Beal, Rock pillars, Ocún, Luminox, Singing rock, Rock point, High point, Saltic, Aix, Hanibal, Luna rossa, Peter bouldering, Camp, Hannah, Cassin, GSI outdoors, ČHS, Lezec, Pohora, Lidé a hory, Pieps.

Průvodce Petrohrad a okolí: na více než pěti stech stranách Vás (snad) přehledně provede celým centrálním Petrohradem (včetně nových oblastí, které nikdy nebyly publikovány) a také lezením s lanem (Josemit, Podzimní věž apod.), dále jsou tu oblasti: Vlčí kopec, Kosobody, Bukov, Ležky – Kapucínské skály (převážně lano od jedniček až do 10 UIAA), Ležky – Za tratí, Ležky – Mlýnský vrch a Žihelsko. Dohromady zhruba 5000 boulderů a 500 cest na lano. Vše v barvách na křídě, jazyk ČJ + AJ (vše). Na místě závodu bude za 500 Kč, odhad MOC 700 Kč.

Kontakt: www.padani.eu, resch@filmix.cz