České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

SUDETY (NE)JSOU PRO KAŽDÉHO - pozvánka pro všechny nadšené cyklisty

Zveme Vás do Teplic nad Metují na silniční cyklo maraton Specialized Sudety Tour, jehož zkušební nultý ročník se jel v roce 2004. O rok později to již byl regulérní závod na 150 km krajem Broumovska, Policka a Jestřebích hor. Letos se tento veřejný závod se startem v Teplicích nad Metují a s cílem na nedalekém Bischofsteinu jede v sobotu 12. června. Hlavní závod měří 155 km a má převýšení 3100 metrů, kratší verze má 100 km s převýšením 2100 metrů.  Trať se vyznačuje krátkými, ale ostrými stoupáními, z nichž nejznámější jsou Vysoká Srbská, Bezděkov, Odolov, Chvaleč a Bišík.

Další sportovní událostí je Specialized Rallye Sudety - jeden z prvních maratonů horských kol v České republice, který vymyslel a v září roku 1995 v Teplicích nad Metují také uspořádal pěkovský nadšenec Jarda Soumar. Podzimní cca 120 km dlouhý závod se součtem převýšení 3200 metrů vede kolem Teplických a Adršpašských skal, Broumovskými stěnami a přes stolové hory Bor a Ostaš. Jeho trať je v terénu celoročně značena a je náročná nejen svou délkou a převýšením, ale i technickou obtížností, a to zvláště ve sjezdech. V roce 2001, 2004 a 2009 se Rallye Sudety jely jako Mistrovství České republiky MTB – XCM a v posledních letech se staly tradičním finále Českého poháru MTB – XCM. Šestnáctý ročník jednoho z nejtěžších maratonů horských kol u nás - Specialized Rallye Sudety 2010 se uskuteční v sobotu 11. září a vybrat si může každý z tratí dlouhých 120 km nebo 60 km.

Umístění ze  Specialized Sudety Tour a Specialized Rallye Sudety 2010 se započítává do kombinace VELKÝ SUDETOMAN (170 km TOUR + 120 km RALLYE) a MALÝ SUDETOMAN (100 km TOUR + 60 km RALLYE). 

Více informací o obou závodech a kombinaci Sudetoman najdete na www.redpointteam.cz.