České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

SP v lezení na obtížnost v Imstu: Adam Ondra loňské víězství neobhájil

Na závod SP, který se konal v pátek a sobotu na přelomu července a srpna v tyroslkém Imstu, vyrazila početná výprava českých lezkyň a lezců. Opakoval se scénář z minulých závodů, kdy do vyřazovacích soubojů z kvalifikace postoupil pouze Adam Ondra. Z celkem 62 mužů se Češi umístili na těchto místech: 36. Martin Jech, 53. Jan Zíma, 56. Tomáš Binter, 61. Martin Klemsa. V poli 47 závodnic skončily Češky následovně: 30. Iva Vejmolová, 42. Gabriela Vráblíková, 45. Eliška Vlčková a 47. Daniela Kotrbová.


Adam Ondra ve finále SP v Imstu - červenou šipkou označen chyt, který neudržel

 

Adam Ondra postoupil ze semifinále z 2. místa, ve finále neudržel malý chyt a s výsledkem 48,5+ skončil na 4. místě, které mu zatím patří i v průběžném hodnocení SP. V Imstu ho překonal Slovinec Domen Škofic (51+), Němec Jakob Schubert (57) a vítězný Francouz Romain Degranges (57+).

Velký vzestup slovinského lezení potvrdily první dvě ženy závodu Mina Markovič (55) a teprve šestnáctiletá Janja Garbret (54+). Slovinci tak měli hned trojí zastoipení na stupních vítězů, dva muže a tři ženy ve finále.

 

Zdroj: http://www.ifsc-climbing.org/