České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

SP horských kol ve Vysočina areně (23.-25. 5.) slibuje bohatý program - již tento víkend!

Přípravy na SP horských kol a s ním i populární cyklistický festival Bike Vysočina jsou v plném proudu! Novoměstský Světový pohár horských kol byl v letech 2011-2013 3x v řadě oceněn trofejí pro nejlepší SP sezony!

 

Stejně jako v předešlých letech, i letos jsou součástí programu SP horských kol na Vysočině 2 doprovodné závody pro veřejnost – BIRELL BIKE VYSOČINA MARATON a TOI TOI MTB NIGHT RACE!

Ten první – klasický XC maraton BIRELL BIKE VYSOČINA – doznal oproti loňsku zásadní změnu. 2 tratě různé délky nahrazuje nový okruh o délce 53 km, který vychází z loňské čtyřicítky a je natažený do jezdecky atraktivních pasáží před průjezdem kolem Devíti skal směrem na Svratku. Druhá nová pasáž okruhu dělí dlouhé stoupání směrem na Fryšavu vedví a výrazně zkracuje méně atraktivní asfaltovou pasáž.

Trasu závodu si nastudujte zde, detailnější mapa i s vyznačenými změnami je potom v PDF verzi ke stažení. Veškeré propozice k závodu potom hledejte zde a přihlašujte se zde. Pokud uvažujete o účasti v maratonu, můžete se těšit na nezapomenutelnou atmosféru startu přímo ze startovní brány Světového poháru ve Vysočina Aréně a krásnou trať vedenou nejzajímavějšími bikovými pasážemi Vysočiny.

 

Druhý veřejný závod – TOI TOI MTB NIGHT RACE – je z úplně jiného soudku! Start v 9 večer, osvětlená trať na biatlonových okruzích přímo ve Vysočina Areně a ostrá, 40-minutová řež na plné pecky. To je atmosféra, kterou si nesmíte nechat ujít, tohle zažijete jenom na Bike Vysočina! Veškeré propozice včetně mapy tratě hledejte zde, přihlášky potom pod odkazem zde.

 

Informace pro diváky: prohlédněte kompletní program víkendu naplněného toho nejlepšího bikingu, více o vstupenkách najdete zde.

 

Letošní BIKE VYSOČINA se blíží, bude to stát opět za to. Pro čerstvé info sledujte web závodu a facebook.

 

foto: MTBs.cz

zdroj: www.vysocina-arena.cz