České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Skvělý comeback Adama Ondry na SP v boulderingu - v Innsbrucku stříbrný

Adam Ondra před letošní sezónou prohlásil, že se chce po tříleté závodní pauze, během které přepisoval historii sportovního lezení na skalách, zúčastnit všech závodů Světového poháru v lezení na obtížnost a občas si odskočit i na nějaký závod Světového poháru v boulderingu. O tomto víkendu Adam odjel do Innsbrucku, kde se právě v této jeho méně prioritní disciplíně prosadil do absolutní špičky.

 

Adam Ondra ve finále SP v Innsbrucku, foto: ÖWK-Holzknecht

 

Před více než 4000 fanoušky na innsbruckém náměstí Marktplatz vyhrál domácí Kilian Fischhuber, kjemuž k jeho triumfu dopomohl i rozhodčí, který si všiml špatného postavení Adama Ondry. Svůj pokus tak musel opakovat. Ale i tak může být Adam spokojený a ke stříbru mu upřímně gratulujeme! Bronzouvou medaili si na krk pověsil Rus Rustam Gelmanov, který stejně jako Adam s Kilianem topoval na všech čtyřech finálových bouldrech. Z českých borců se umístil na 44. místě Štěpán Stráník a na 45. místě Petr Handlíř.

 


Vítěz závodu v Innsbrucku - Rakušan Kilian Fischhuber, foto: ÖWK-Holzknecht

 

Ženám ve finále dominovala Angličanka Shauna Coxsey se třemi topy, následovala ji domácí Anna Stöhr se dvěma topy a ještě o top méně měla Japonka Akiyo Noguchi. Naše Petra Růžičková skončila na celkovém 51. místě a Silva Rajfová na 65. místě.

 


Závody v Innsbrucku se vyznačují skvělou diváckou kulisou

 

Výsledky online: muži


Výsledky on-line: ženy

 

zdroj: Bergsteigen.com