České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

SALEWA ROCKSHOW CALLING Lezecká aréna Makak

Tak máme za sebou první Calling v České republice. Dle všeobecného názoru celkem povedená akce. Vše propuklo na Makaku v 17h. Přihlášení dostali sportovní triko z funkčního materiálu a všem byly vysvětleny pravidla. Celkem přišlo 31 registrovaných účastníků. Lezlo se systémem on-sight flash, tedy bez izolace. Dvěma kvalifikačními cestami (6A a 6C) se poprali všichni. Do semifinále (7B) pak postoupilo 11 borců, kteří obě kvalifikační cesty dali TOP. Jednalo se o pěknou technickou a mírně převislou hranku po menších chytech. Cestu topovali 4 borci (včetně známé Lucky Hrozové). Tito také postoupili do Finále. Finále (7B+) s příznačným názvem „Rozsypané uhlí" se lezlo v mírně převislém profilu po drobných chytech. Všichni finalisti bojovali srdnatě, všichni však skončili v jednom z klíčových míst cesty. Jen první Lucce a druhému Jirkovi Doudlebovi Doubravovi se povedlo cvaknou o jednu expresku výše. Třetí a čtvrtý finalista Jirka Rajče Rajský a Mára Škorpil se museli rozřadit na finálovém bouldru systémem rychlá smrt, kde byl nakonec o něco úspěšnější Rajčák.

Zajímavostí byla účast 2 nadějných borců ve věku 12 let (Honza Kendík a Vojta Trojan), kteří obě kvalifikační cesty topovali a v semifinálovce nechali slušný dojem „mladých nadějných".

Salewa se zde prezentovala stánkem s kolekcí LaMano, approach obuví a lezeckým sortimentem. Partnerem akce je síť outdoorových prodejen Hudy sport který poskytnul mimo mediální a technické podpory také 2. a 3. cenu do soutěže.

Velký dík patří provozovateli stěny, který akci poskytnul zázemí, všechny borce občerstvil a hlavně kluci postavili super cesty.

Výsledky:

1. Lucka Hrozová (1988)
2. Jiří Doubrava (1974)
3. Jiří Rajský (1973)
4. Marek Škorlil (1996)(15 let!)

 

Další informace a přehled závodů na: www.salewa.com/rockshow/cs_cz

FOTOGALERIE:

Finalisté