České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Rock Point Překližka Cup 2014 vyvrcholil Mikulášským Open Cupem

Osmý ročník Překližka Cupu a jedenáctý ročník Mikulášského Open Cupu? Opravdu ten čas tak letí? Kolik generací mladých lezců se už vystřídalo na umělých lezeckých stěnách ve Stříbře, Kladrubech a v Plzni? Kolik boulderů a stěn vzniklo právě díky těmto závodům, které chytly za srdce desítky a ohlédneme-li se do více než desetileté historie už stovky dětí?

Závěrečný závod Rock Point Překližka Cupu přivítal právě na Mikuláše 70 lezců z různých koutů naší republiky. Zatímco v prvních ročnících tvořili naprostou většinu členové horolezeckých kroužků Skoba Stříbro a Maglajz Kladruby, v současnosti už je to přibližně třetina závodníků. Kromě lezců z Plzeňského kraje se již pravidelně zúčastňují i lezci z Berouna, Prahy, Karlových Varů, Chebu a dokonce až z Brna :-).

 

Ale teď už k samotným závodům. Pořadatelé připravili pro každou kategorii dvě kvalifikační a jednu finálovou cestu. Co se týká náročnosti, opět „přitvrdili". Cesty často obsahovaly pasáže, v kterých závodníci museli prokázat nejen sílu, ale zejména dokonalou techniku a myšlení. U těch nejlepších byly k vidění opravdu skvělé výkony a i ti méně šťastní, kteří nedosáhli na medaile, bojovali na hranici svých možností. Za jejich snahu je na závěr obdaroval Mikuláš s Čertem malým dárečkem. Po vyhlášení medailistů následovalo ještě ocenění celkových vítězů Rock Point Překližka Cupu 2014 v jednotlivých kategoriích /viz. celkové výsledky/.

Takže na závěr už zbývá jen popřát krásné Vánoce a hodně lezeckých úspěchů v roce 2015!

Více na: www.preklizkacup.cz nebo www.facebook.com/preklizkacup

Za organizátory  Míra Cvrk - HK Skoba DDM Stříbro