České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Revoluční skialpové bezpečnostní vázání Diamir Vipec 12

Švýcarská inovace – technika - zpracování

Naše kořeny jsou v horách s jejich dechberoucími vrcholy a údolími, drsnými a členitými, klidnými a nádhernými. Toto je svět, kde se rodí nápady, které jsou nakonec proměněny v patentované vynálezy. Ty tvoří pevný základ pro vývoj technických inovací, na kterém neúnavně a s důrazem na detail pracuje náš tým profesionálních designérů. V centrále naší společnosti v Reichenbachu pak šikovné ruce jednotlivé součásti (vyráběné ve Švýcarsku) sestavují, díl po dílu, aby vytvořily vysoce kvalitní produkty.

Společnost FritschiSwiss poprvé prezentovala čtyři roky soustavného vývoje proměněné v DiamirSafety PinSystem na výstavě OutdoorRetailer v Salt Lake City v lednu a na výstavě ISPO v Mnichově v únoru roku 2013. Nyní nadešel ten správný čas. Revoluční PinSystem dostal své definitivní jméno a od ledna 2014 by měl být dostupný u specializovaných prodejců.

 

DiamirVipec 12 je tím správným vybavením pro všechny, kteří byli infikováni virem skialpinismu, bezstarostným a uklidňujícím lyžováním od vrcholu k vrcholu s možností vychutnat si ty nejkrásnější panoramatické výhledy.

Lehké, pohodlné a bezpečné, od vrcholu k vrcholu. Svým vymezeným bezpečnostním vypnutím zahájil DiamirVipec 12 novou éru systémů hrotových vázání: inovativní technologie nabízí neuvěřitelnou kombinaci bezpečnosti, uživatelského komfortu a přenosu síly.

Síla a bezpečnost – Nízká hmotnost a komfort

Stejně jako moderní vypínací systémy u alpinistických vázání, boční vypnutí je založeno na automatickém vypnutí špičky. Aktivní délková kompenzace zajišťuje vymezené bezpečnostní vypnutí,dokonce i když je lyže prohnutá. Pokud jde o uživatelský komfort hrotového vázání, DiamirVipec 12 se svým EasySwitchConcept hraje úplně jinou ligu. Široká konzola a maximální stabilita celé soustavy zajišťují přímý přenos síly. Propracovaný mechanismus maček také dosahuje zdánlivě nemožného – shodné hloubky záběru maček při všech úrovních stoupacího režimu.

V porovnání s klasickými hrotovými vázáními, DiamirVipec 12poskytuje podstatně více výkonu při stejně nízké hmotnosti, je to první hrotové vázání v historii s vymezeným vypnutí.

Výhody v porovnání s klasickými hrotovými vázáními:

Boční vymezené bezpečnostní vypnutí vpředu

Přední vymezené bezpečnostní vypnutí

Bezpečnostní vypnutí v stoupacím režimu

Nejjednodušší přepnutí stoupacího režimu na sjezdový režim

Nejjednodušší nastavení úrovní stoupacího režimu

Maximální přenos síly včetně zadní části

Mačky s nastavitelnou hloubkou záběru

 

Technická data:

 

DIN

5– 12

Minimální šířka lyže

67 mm

Hmotnost

470 g / bez brzdičky

Brzdičky

Standardní možnosti

 

80/90/100/115


 

Mačky Traxion

Mačky s nastavitelnou hloubkou záběru

Optimální podpora v jakémkoliv terénu, ale především na strmých sjezdovkách, v obtížných traverzech a na zmrzlém sněhu znamená bezpečnost a komfort. Stejně jako vázání DiamirVipec 12 s DiamirSafety Pin Systemjsou i odpovídající mačky oproti konkurenci svěže odlišné a nabízí jistotu záběru a podstatně zvýšený výkon v každé situaci.

 

TRAXION TECH – udává směr

Absolutní novinkou je možnost nastavení hloubky záběru pro potřeby konkrétního uživatele pomocí jednoduchého, ale propracovaného mechanismu. Dokonce i při třetí úrovni stoupacího režimu (úhel sklonu 13°) mají mačky ve sněhu velmi hluboký záběr a zajišťují stálou oporu. Tyto efektivní, lehké mačky s ostrými zuby nabízí daleko více opory, pohodlí a bezpečnosti než běžné mačky.

 

Výjimečný design a barvy

Design je odlišný a zároveň sladěný až do posledního detailu – kombinace síly a obratnosti se projevuje v technické propracovanosti, která charakterizuje vázání DiamirVipec 12. Široký rozsah potřeb jednotlivých uživatelů na funkčnost a design je uspokojen velkým výběrem barevných možností.

 

Nadčasová elegance nebo moderní outfit?

Viditelné černé akcenty jsou uváženě rozmístěné na bílém pozadí, aby vázání propůjčily mimořádnou nadčasovou eleganci.

Pro ty, kteří to chtějí živější, není nic snazšího, než přidat barevný cákanec, ať už kvůli sladění lyží s botami nebo oblečením. Vizuální efekt se mění s každou další kombinací a dělá z každého vázání unikátní kus.

 

Umožňují to ColorClips – podle vašeho osobního vkusu

Vázání DiamirVipec 12 je dodáváno s jedním černým klipem na špičku EasySwitch a jedním na vypínací páku. ColorClips jsou dostupné jako příslušenství v pěti dalších atraktivních barvách, abyste si mohli vzhled vašeho vázání doladit podle vašich představ.

 

Zdroj: www.summit-trade.cz