České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Region Ski amadé přichází s datovými lyžařskými brýlemi „Smart Ski Goggles“

Už žádné otravné rozbalování plánu sjezdovky a hledání - nové datové lyžařské brýle „Smart Ski Goggles“ to umožňují: „Chceme našim hostům nabízet stále nové a výjimečné zážitky. S datovými lyžařskými brýlemi se nám tentokrát povedl skutečně vydařený kousek“, říká Managing Director Ski amadé Dr. Christoph Eisinger.

Ski amadé nyní projekt uvádí na trh s tím, že na základě již existující mobilní aplikace „Ski amadé Guide“ byla ve spolupráci s Evolaris vyvinuta speciální aplikace pro datové lyžařské brýle, která poprvé přináší regionální informace o lyžařských střediscích přímo do lyžařských brýlí. Do datových brýlí se přes aplikaci načítají informace jako aktuální rychlost, POI (points of interest), údaje o počasí, stav sjezdovek a vleků a bezpečnostní upozornění. Stojí 50 metrů před námi hezká chata? Brýle ji zobrazí. Nachází se u kraje sjezdovky obzvlášť dobré místo k fotografování? Brýle na něj upozorní. Vždy vpravo dole a vždy jen tak velkým písmem, že je sice možné ho přečíst, ale neomezuje zorné pole. Dále se zobrazují pravidla na sjezdovkách a webové kamery s aktuálními live obrázky ze stanovišť. Menu v brýlích se ovládá pomocí náramkového vodotěsného ovladače uzpůsobeného i pro ovládání v rukavicích. Hosté Ski amadé si mohou nové, již předem nastavené datové lyžařské brýle vypůjčit za 19 euro za den nebo si je zakoupit ve všech 25 pobočkách Intersport Rent.

 

Jedním z pěti lyžařských regionů Ski amadé je i údolí Gasteinertal. Skvělé podmínky pro sjezdové lyžování, freeride, skialpinismus i běžecké lyžování si tu můžete vychutnat ve třech střediskách: Dorfgastein, Bad Hofgastein a Bad Gastein. Požitkáři se tu přímo na cestě ze sjezdovky zastavují na odpočinek po lyžování v jednom ze dvou gasteinských termálních vřídel. Využít se tu dá 50 lanovek a vleků s dohromady 208 kilometry skvěle připravených a zasněžených sjezdovek sahajících až do 2700 m. Vysoko v horách položené středisko Sportgastein je opravdovým snem pro freeridery. Backcountry je tu velké a otevřené. Optimální nadmořská výška a velkoplošná zasněžovací zařízení zajišťují výjimečnou záruku sněhu od konce listopadu do konce dubna. Zvláštní atrakcí je 140 m dlouhý visutý most u Stubnerkogel, který je zavěšený nad 28 metrů hlubokou propastí a se svou nadmořskou výškou 2 400 metrů je to nejvýše položený visutý most v Evropě. Přímo naproti trůní atraktivní vyhlídková plošina s výstižným názvem „Vyhlídka na Glockner“. Všem návštěvníkům, kteří se sem nahoru odváží, otevře fantastický výhled na nejvyšší horu Rakouska Großglockner (3798 m).

 

Další informace na:

www.skiamade.com

www.gastein.com