České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Radek Jaroš zrušil letošní expedici na K2 - stále ho trápí následky těžkých omrzlin z Annapurny

Radek Jaroš v pátek 22. února musel nečekaně podstoupit již pátou operaci prstů na nohou, které mu omrzly minulý rok při výstupu na Annapurnu. Operován mu byl malíček a palec na levé a ukazováček na pravé noze. Operace byla příliš blízko původnímu červnovému termínu expedicena K2 (8611 m), a proto podle něj není reálné, aby se na výstup dokonale připravil.

Radek přiznal, že prsty tentokrát hodně bolí a musí chodit o berlích. Bude proto také muset přerušit trénink. „Sice jsem zrovna minulý týden zabookoval letenky, ale expedici na K2 už nemá smysl řešit a přesouvám ji na rok 2014," dodává Radek Jaroš a pokračuje: „Problémy s malíčkem na levé noze narůstaly a bolest mi bránila v pořádném tréninku, navíc jsem začínal pokulhávat, protože jsem bolesti uhýbal a odnášela to kyčel a koleno druhé nohy. Po mnoha konzultacích a vyhodnocení rentgenových snímků, ale hlavně stavu nohou, jsem se rozhodl pro další a co nejrychlejší operaci."

Radek si ale už nyní plánuje náhradní cíle pro tento rok. V rámci rekonvalescence chce začít s projektem Seven Summits, tedy nejvyšší vrcholy všech kontinentů. Na květen také plánuje křest své nové knihy Hory shora 2.

Fotografie z poslední operace ve Vysokém nad Jizerou:

Zdroj: www.cpinvest.cz – hlavní partner Radka Jaroše a www.radekjaros.cz