České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

První závod českého poháru v boulderingu

V sobotu 26. 2. 2011 se v brněnském Flash Boulder Baru uskutečnil letošní první závod českého poháru v boulderingu.  Kvalifikace probíhala systémem flash a zúčastnilo se jí 13 holek a 36 kluků, z kterých do večerního finále postoupilo 8 finalistek a 12 finalistů.

Závodnice startovaly podle výsledků z kvalifikace od osmé k první. Závod tak postupně gradoval a nabýval na síle. Jako poslední nastoupila vítězka kvalifikace Petra Růžičková, která potvrdila svou formu a suverénně vyhrála se čtyřmi topy. Druhá skončila místní borkyně a zasloužilá matka Silva Nagyová a pro třetí místo si dolezla Silva Rajfová.

Následovala půl hodinka na přestavění bouldrů, rozcvičení finalistů, posilnění diváků a začalo finále kluků. Dvanáct finalistů svedlo těžký souboj s bouldry z dílny Davida Kozla a Olina Klapala. Nejlépe si nakonec vedl Štěpán Stráník s třemi vylezenými topy. Na druhém místě se umístil Ondra Nevělík s dvěma vylezenými topy a třetí skončil Martin Stráník také s dvěma vylezenými topy, ale s více pokusy na topy.

Po vyhlášení výsledků proběhla decentní afterparty ve Flash Boulder Baru, ze které vytrvalci ještě pokračovali tančit.

Pořadatelé děkují závodníkům za to, že přišli. Davidovi s Olinem za postavení hezkých bouldrů. Flash Boulder Baru za možnost zorganizovat u nich závody. Všem ostatním za pomoc a podporu. A nakonec taky sponzorům za materiální a finanční podporu. Byly to hlavně ČHS, Hannah, Rock Point, OCÉ, Canon, Monster energy, Horoguru.cz, OEAV, AIX, lidé&HORY, pureboulderig.cz.

Další informace a fotografie najdete na: www.boulderprojekt.cz.