České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Peak Performance - špičková horolezecká kolekce Black Light 2014/15 na pultech obchodů

Kolekce Black Light představuje vždy to nejlepší ze sortimentu švédské značky Peak Performance. Vysoce technické a inovativní outdoorové vybavení pro extrémní horolezectví vyvinuté a testované společně s horolezeckým týmem Peak Performance (Silvio Mondinelli a Fleur Foque). Novinkou pro letošní sezonu je odlehčená, přesto dokonale tepelně izolující péřová bunda Black Light Down ze svrchní tkaniny Pertex®. Zaujme také vylepšené provedení bundy Black Light 4 Season, kterou známe již z předchozích sezon. Je ušitá z tkaniny Gore-Tex® Pro, nově zahrnuje pružnou konstrukci rukávu, která vám během vašich aktivit zaručí minimální omezení a maximální pohodlí. Veškeré svrchní oblečení z této kolekce má exponovaná místa zpevněná tkaninou Dyneema®, ze které se vyrábějí především lezecká lana a je charakteristická mimořádně vysokou pevností a odolností. Kolekce Black Light je vhodná pro horolezectví, skitouring a lezení v ledu.

 

Péřová bunda Black Light Down

Tato bunda je nejteplejší a nejtechničtější péřová bunda určená především pro vyznavače horolezectví v náročném horském počasí. Je ušitá z výjimečné svrchní tkaniny Pertex® o síle vlákna 7 denierů a je z 90 % vyplněna tím nejlepším husím prachovým peřím. Důmyslná konstrukce peřím naplněných kanálků různé šířky zaručuje optimální teplotu, lehkost a sbalitelnost. Rukávy jsou olemovány materiálem Cuben® pro extra zpevnění a odolnost během lezení. Cuben® je netkaný materiál skládající se z vláken Dyneema®, která jsou považována za nejpevnější na světě a jsou známá pro svou úžasnou lehkost, pevnost a voděodolnost.

 

Bunda a kalhoty Black Light 4 Season

Bunda a kalhoty Black light 4 Season jsou ušity z nejnovější třívrstvé tkaniny Gore-Tex® Pro, která nabízí maximální ochranu, přičemž je stále velmi prodyšná. Bunda i kalhoty jsou vybaveny všemi nezbytnými prvky, které potřebujete. Ve spodní části jsou zpevněny tkaninou Cuben® na ochranu proti oděru způsobenému horolezeckým vybavením a proti trhlinám. Na bundě naleznete také novou, jedinečnou pružnou konstrukci rukávu, která přináší nižší hmotnost, dobře padne a nijak vás neomezuje v pohybu.

 

Black Light Touring Anorak

Tato bunda je navržena a zkonstruována pro horolezectví, skialpinismus a odolá všem živlům, kterým budete při těchto aktivitách čelit. Je ušitá ze strečové tkaniny Gore-Tex® Active stretch Shell, nejprodyšnější a nejlehčí dostupné tkaniny Gore-Tex, a vyvinutá spolu s těmi nejzkušenějšími horskými vůdci a záchranáři v Evropě. Během náročného výstupu k vrcholu bunda dýchá, zahřeje a chrání vás před větrem. Je skvělá zvenčí i zevnitř.

 

Softshellové kalhoty Black Light

Skialpinistické sofshellové kalhoty představují nezbytné vybavení pro náročné horolezce. Návrhářský tým Peak Performance použil svrchní tkaninu Schoeller® zaručující optimální volnost pohybu a prodyšnost a tkaninu Cuben® jako zpevnění na spodní části nohavic pro dosažení trvanlivosti a odolnosti proti natržení.

 

TÝM BLACK LIGHT

Silvio Mondinelli (IT) je skutečná horolezecká legenda – jeden z mála na světě, kdo vystoupili na všech 14 osmitisícových vrcholů bez kyslíkové bomby. Silvio si ve světě horolezectví vydobyl velkou úctu díky svým extrémním humanitárním gestům. Založení himálajské charitativní nadace a pořádání velkolepých záchranných misí jsou pouze dva příklady jeho skvělé práce.

Fleur Foque (FR) se narodila a vyrostla v Chamonix ve Francii. Tam si získala vášeň pro horské prostředí a veškerý svůj čas tráví lezením a skialpinismem. Fleur je nejnovější posilou týmu a přispěje svým svěžím, mladickým pohledem na horolezectví, čímž pomůže rozvinout kolekci Black Light ještě více.

 

TIP - prohlédněte si video ke kolekci Black Light: http://vimeo.com/104722437

 

Peak Performance obchody najdete v:

OC Chodov

OC Nový Smíchov

Metropole Zličín

Aupark Bratislava


! Ve všech obchodech mohou členové Alpenverein.cz čerpat slevu 25%!