České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Nová událost v oblasti sportovních veletrhů

Společnost Vertical Pro připravuje od listopadu 2021 ve Friedrichshafenu nový veletrh. Bude to kombinace veletrhu a sympozia se zaměřením na bezpečnost a práce ve výškách a na lanové a výškové bezpečnostní systémy. Na veletrhu Vertical Pro budou probíhat odborné prezentace výrobků určených pro výškové práce vč. jejich testování a vč. otázek bezpečnostních standardů. Výstaviště Messe Friedrichshafen a německý Alpenverein (DAV) se současně domluvily, že součástí veletrhu Vertical Pro bude rovněž veletrh Haly & Stěny (Halls & Walls). Veletrh Haly & Stěny bude setkáním provozovatelů halového lezeckého průmyslu. Sympózium, které se uskutečnilo letos v listopadu, bylo velkou digitální událostí tohoto roku 2020. Proto bylo domluveno, že reálné setkání proběhne v příštím roce ve dnech 19. a 20. listopadu 2021 v halách ve Fridrichshafenu u Bodamského jezera.

Práce ve výškách je dnes běžná v celé řadě různých profesí a odvětví a pro výškové pracovníky je třeba zajišťovat bezpečnost a ochranu, lana a bezpečnostní systémy jsou specifické pro každou takovouto profesní činnost. Veletrh Vertical Pro se chce stát ústřední platformou pro všechny profese zaměřené na práce ve výškách. Účelem veletrhu by mělo být sdílení a předávání znalostí a výměna názorů na nejnovější problémy, trendy a standardy uvedených sportovních odvětví. Spolu s již zavedeným sympoziem Haly & Stěny chce Vertical Pro přivést pod jednu střechu širokou problematiku celého spektra lanových a bezpečnostních systémů.
Společnost Vertical Pro chce k účasti na veletrhu získat všechny výrobce lanových a bezpečnostních systémů a všechny výrobní aktivity zaměřené na horolezecké haly, lanové dráhy a lesní lanové parky, údržbu a péči o stromy, horolezecké školy, organizace zabývající se záchranou v horách, společnosti provozující paragliding, provozovatelé lanovek, jeskyňáře a další. 

Další informace najdete na www.vertical-pro.com a www.hallsandwalls.de.


Text: LJ
Zdroj, foto: DAV, Vertical Pro