České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Middle East Cycling Tour – etapový závod s příchutí dobrodružství a poselstvím míru

Zcela nový silniční etapák na Blízkém východě: Výzva... Vášeň... Setkání lidí z celého světa... Závod historickými městy, pouštěmi, pohořími i podél dvou moří! Závod, který nezná hranice mezi lidmi a poukazuje na nutnost vzájemné komunikace mezi zástupci různých kultur či náboženství, se rozhodli se svým týmem uspořádat cyklistický nadšenec Geoffrey R. Hoget a bývalý cyklistický profesionál Gerhard Schönbacher (mimochodem pořádá úspěšné MTB etapáky Alpentour Trophy v Rakousku a Crocodile Trophy v Austrálii).

Middle East Cycling Tour provede závodníky významnými kultruními centry a památkami Blízkého východu – z Ammanu (hl. Města Jordánska), přes bájnou Petru (skalní město a archeologické naleziště v Jordánsku), kolem Mrtvého moře, Rudého moře, přes pobřežní město Aqaba (nejjižnější cíp Jordánska), Eilat (jediné izraelské město na 12 km dlouhém izr. pobřeží Rudého moře), Ramon (jedinečný kráter v Negevské poušti v Izraeli), Jericho (jedno z nejstarších měst na světě), do Jeruzaléma (město několika tváří, kultur a patrně nejsvatější místo světa).

Termín:

Cesta pouštěmi, podél mořských pobřeží plná památek slibuje nevšední scenérie a mimořádné zážitky! Stermín závodu je 8. - 14. března 2019.

Etapy:

Závod má celkem 7 etap vedoucích z Ammanu do Jerusalema Jeden den je vyhrazen odpočinku, celková délka je 621 km.

Přehled jednotlivých etap:

1/ 8. 3.: cíl v Ammanu, 30 km

2/ 9. 3.: cíl v Petře, 53 km

3/10. 3.: cíl v Aqabě, 131 km

11. 3.: odpočinkový den v Eilatu

4/ 12. 3.: cil v Mitzpe Ramon, 151 km

5/ 13. 3.: cíl v Neve Zohar, 136 km

6/ 14. 3.: cíl v Jerichu, 82 km

7/ 14. 3.: cíl v Jerusalémě, 38 km

 

Věkové kategorie:

muži: 18-34, muži: 35-44, muži: 45-54, muži: 55+, ženy: 18-34, ženy: 35-44, ženy: 45+

Startovné:

1550 EUR (obsahuje: účastnický balíček, zdravotní zabezpečení, pojištění, servis kol, denní přesuny včetně přepravy zavazadel a občerstvení během etap).

 

Více o závodě včetně startovních balíčků na: www.metour.info.

 

Další fotografie:

 

Zdroj: www.metour.info.