České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Mezinárodní festival alpinismu Praha 2014 startuje již tento pátek! (5.-7. 12.)

Letošní MFA se nezadržitelně blíží! Výraznou novinkou 11. ročníku bude program na menším pódiu, které bude umístěno v prostorách veletrhu v přízemí Národního domu na Smíchově. Zde se mezi bloky hlavního programu probíhajícího tradičně ve velkém sále v 1. patře můžete těšit na několik zajímavých přednášek z oblasti outdooru a turistických regionů. Každá přednáška bude zakončená také losováním o zajímavé ceny. Na tzv. OUTDOOR STAGE budou probíhat i autogramiády knih. Hlavní program a program na OUTDOOR STAGE se nepřekrývají - takže vám nic neuteče. Více již přímo v programech jednotlivých dnů:

pátek 5. 12. 2014

sobota 6. 12. 2014

neděle 7. 12. 2014


Ceny vstupenek: Permanentka na všechny 3 dny 450 Kč, pro členy Alpenverein.cz nebo ČHS 380 Kč / vstupné na 1 den: 280 Kč  (pro členy Alpenverein.cz nebo ČHS 220 Kč. Vstupenky na MFA si můžete rezervovat v rezervačním systému.

 

OSOBNOSTI

Zatímco páteční program bude ve znamení promítání těch nejlepších outdoorových filmů v rámci European Outdoor Film Tour, v sobotu a v neděli se pak diváci MFA mohou těšit na prezentace významných alpinistů, jakými jsou Peter Habeler (AT), Heinz Zak (AT), Marko Prezelj (SLO), Hanns Schell (AT), Sébastien Ratel (FRA), Matilda Rapaport (SWE), Sandra Lahnsteiner (AT), Thukten Sherpa (NEP) a Dawa Steven Sherpa (NEP). Festivalu se zúčastní tradičně i celá domácí špička – Adam Ondra, Radek Jaroš, Lucie Hrozová, Marek Holeček, Honza Trávníček, Pavel Vrtík a „mladé pušky“ Eliška Adamovská a Markéta Janošová. Postupně aktualizujeme rubriku "osobnosti", kde se o dotyčných dozvíte více.


Heinz Zak (AT)


Sébastien Ratel (FRA)


Hanns Schell (AT)


Matilda Rapaport (SWE)

 

Fotovýstavy

Arbesův sál bude zaplněn expozicí velkoplošných fotografií všech čtrnácti osmitisícovek. Korunu Himálaje si tak návštěvníci mohou virtuálně projít spolu s Radkem Jarošem – autorem všech snímků. Také v dalších dvou místnostech bude probíhat fotovýstava. V jedné bude prezentovat krásnou alpskou krajinu švýcarský region Graubünden, druhá s názvem Johann Stüdl - vizionář a objevitel Alp prezentuje počátky alpinismu v Evropě, při nichž hrál nezastupitelnou roli i pražský rodák Johann Stüdl.

 

Bohatá tombola pro diváky

Na MFA máte opět velkou šanci vyhrát jednu z hodnotných cen - ať už každý večer v tombole, nebo po přednáškách na Outdoor stage během dne.

 

Vstupné

Návštěvníci MFA si můžou tradičně pořídit zvýhodněnou permanenku na všechny tři dny, nebo pouze na jednotlivé dny:

Ceny vstupenek:

 

K zakoupené vstupence na MFA druhá zdarma!

Mezinárodní festival alpinismu Praha 2014 rozhodně bude stát za návštěvu. Těšíme se na vás! A pokud chcete s sebou vzít ještě někoho – neváhejte a využijte akce 1+1 vstupenka zdarma v aktuálním čísle lidé&HORY 5/2014.