České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

MarathonMan Europe 2013 ovládli Češi – pro lidé&HORY Duratec 2. místo

V neděli 4. srpna 2013 vyrcholil závodem v německém Seiffenu mezinárodní seriál maratonů horských kol MarathonMan Europe (MME). Vítězem série se stal po čtyřech letech opět český biker – Adam Pilčík (Bikestyle.cz), který navázal na vítězství Karla Hartla v roce 2009. V celkovém hodnocení ho letos následoval celkově druhý Daniel Polman (lidé&HORY Duratec) a třetí německý závodník Tim Höme (29er Racing Team). Do TOP 10 se z Čechů probojoval Jiří Reeh (High Point – Cyklo Míčka), který zaostal v celkovém hodnocení jen těsně za čtvrtým Němcem Torstenem Mützlitzem (Scott Generation), a v Seiffenu si dojel pro celkové páté místo v sérii MME.

Dvojnásobnou českou radost přineslo i vyhlášení ženské kategorie. Na druhém místě skončila Hana Kolářová (Scott - Mio MTB Racing Team) a třetí Lucie Vlášková (Kellys Bike Ranch Team), která v Seiffenu ovládla trasu 100 km. Nejvíce bodů do hodnocení MME nasbírala Němka Lena Pickelmannová (29er Racing Team).

Do mezinárodní série patří čtyři prestižní MTB maratony: Rocky Mountain Bike Marathon, Garda Trentino (ITA), Malevil Cup, Jablonné v Podještědí (CZE), Salzkammergut Trophy, Bad Goisern (AUT) a Erzgebirgs-Bike-Marathon, Seiffen (GER). Do celkového pořadí se započítávají nejlepší výsledky ze tří závodů. Série se letos zúčastnilo 189 mužů a 15 žen z osmi zemí.

Asi nejtěžší závod pro mě byla Garda, protože jsem neměl tolik najeto. Na Salzkammergut Trophy mě potkaly zase defekty. Tady v Německu se mi jelo lépe, věděl jsem, že mám vítězství v sérii jasné, i kdybych nedojel. Šel jsem to dnes z tréninku, který cílím k etapáku v příštím týdnu,“ prozradil po dojezdu v Seiffenu Adam Pilčík.

 

Mé dojmy: „Z italské Rivy, kde se jelo už začátkem května, jsem moc bodů nepřivezl. Jelikož netrávím zimní přípravu v teplých krajích, nemám šanci se klukům, co mají tou dobou najeto 3x tolik co já, rovnat. Bylo mi jasné, že pokud chci uspět v MarathonManu, budu muset objet i zbývající tři závody bez většího zaváhání a italský závod bude tím, co se v celkovém součtu bude škrtat. Podařil se český Malevil, skvěle to jelo na Salzkammergut Trophy a také v Seiffenu jsem byl úplně jinde než před třemi měsíci v Itálii. Po rakouské Salzkammergut Trophy mi bylo jasné, že mám šanci na bednu, která byla takovým mým velkým tajným přáním. Ale konkurence byla velká a na druhé a třetí místo nás bylo nějakých pět. Rozhodovalo se tedy při posledním napínavém závodě v Německu, který mi také sedl. Asi i díky tomu, že se tam jedou tři kola, a tak mě při každém průjezdu Seiffenem povzbuzovaly mé holky. Když člověku podává pití jeho dítě a u toho ho povzbuzuje, jede se prostě líp.“

 

Výsledky komplet 

Web závodu: www.marathonman-europe.com