České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Lucka Hrozová přeprala v Iseu i monstrum Low G Man (D 14)!

Jak jsme vás již informovali, v pátek 6. 2. 2015 přelezla Lucka Hrozová jako druhá žena na světě extrémní převislou linii „Kamasutra“ (D13+) v jeskyni Bus del Quai nedaleko italského jezera Lago d'Iseo. V sobotu byla Lucka Hrozová, která letos dala přednost regulérnímu zaměstnání před závoděním v SP, značně utahaná: „Druhý den nemůžu pohnout vůbec ničím. Snad jen mrkání očí nebolí. Odmítám nejen dojít pod skály, ale i vyjít z auta.“ Jenomže Lucka nabírá síly rychle a je to rozená bojovnice. V neděli se s optimismem vrhla do dalšího extrémního a ještě náročnějšího projektu Low G Man (D14), kterou začátkem letošního ledna přelezl Francouz Jeff Merçier: „Rest day pomohl a už to vidím zase růžověji. Spodek se leze cestou za 12 a dolez Kamasutrou. To by přeci mělo klapnout nebo alespoň teoreticky...“ Nicméně cesta Lucku potrápila déle než Kamasutra, kterou zvládla na druhý pokus. V pondělí znovu pracovala v cestě, v úterý si dala volno a ve středu to dopadlo! Lucka má tak na kontě první opakování tohoto neskutečně těžkého 45 metrů dlouhého drytoolového prásku a samozřejmě i první ženský přelez! Lucka vše uzavírá slovy: „Tak forma se prověřila a příště už musím něco navrtat sama, abych mohla dat do názvu pro změnu taky nějakou tu „ženu“ ;).“ To by bylo parádní – držíme palce!

A ještě poděkování: „Děkuju Angelice za info a autorovi cest Matteovi, který mě přišel pozdravit a na konci po mě vycvakal expresky z první části, když už jsem měla protrhanou kůži, nemohla udělat ani krok a měla nápad, že je tam všechny nechám.“

Nutno podotknout – Lucka Hrozová vyhrála nadcházející víkend MČR v lezení na rychlost. Ženské kategorii dominovala jednoznačně s velkým náskokem a z mužů měl lepší čas pouze vítěz Milan Dvořáček.

 

Další fotografie z lezení v jeskyni Bus del Quai:

 

Cesty, které Lucka přelezla jako 1. žena na světě:

2012: Spiderman (M/D 13)

2013: Superman (M/D 13+)

2013: Ironman (M/D 14+)

2014: Bafomet (M 14)

2014: Pray for Power (M 14) – celkově druhý přelez cesty

2014: Jedi Master (M 11WI 5+)

2015: Low G Man (D 14) – celkově druhý přelez cesty

 

A jako druhá žena na světě:

2011: Law and Order (M13+)

2012: Illuminati (M11+ WI 6+)

2015: Kamasutra (D13+)