České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

lidé&HORY&humor

Do hor se vydáváme za zážitky z přírody, z pohybu a v neposlední řadě také za přátelstvím mezi lidmi, zvířaty a vším živým i neživým. Většina z nás si do hor bere fotoaparát, abychom mohli naše zážitky "zvěčnit". V archivu nám potom uvízne několik snímků, které jsou spojené s určitým úsměvným příběhem. Tím příběhem může být vtipná situace, ale také průšvih, který dopadl dobře a úsměvy vyvolává až s dostatečným časovým odstupem.
Pošlete nám do redakce fotografii s krátkým vtipným komentářem, kterým může být zvlášť přiložený text, ale i tzv. "bubliny" známé z komiksů zakomponované přímo do fotky (kreativitě se meze nekladou). Máte tak šanci, že váš vtipný příspěvek otiskneme v časopise a vyhrajete věcnou cenu od partnera soutěže - firmy HUMI Outdoor. Výherců bude vybráno celkem šest.

Pravidla soutěže:

  • V každém čísle lidé&HORY otiskneme vybraný příspěvek, jehož autor získá věcnou cenu. Všechny soutěžní příspěvky potom najdete na našem webu v rubrice Akce pro čtenáře.
  • Fotografie a text posílejte mailem na: daniel.polman@lideahory.cz
  • Fotografie a příběh s ní spojený musí být z prostředí hor nebo skal.
  • Minimální rozměr fotografie: 1024 x 768 pixelů
  • Maximální rozsah textu: 100 slov
  • Celková velikost přiložených souborů k mailu: max. 3 Mb

 
Ceny pro výherce:

http://test.lideahory.cz/images/partneri/04_humi.gif

V každém čísle lidé&HORY vyhlásíme vítěznou fotku, její autor získá triko a trekingové ponožky (v požadované velikosti a barvě) od firmy HUMI Outdoor.

____________________________________________________________
SOUTĚŽNÍ SNÍMKY:

 

autorka: 

Barbora Sobotková
název:
Millet ohrožen kavčetem žlutozobým

 

 

autor: Petr Pipek
název: Lezecký monstrum
komentář: Je mi nás ostatních tak trochu líto,když si představím, jak tohle LEZECKÝ MONSTRUM může využívat při lezení pravidlo "sedmi pevných  bodů".

 

 

autor: Dalibor Bartoš
název: Na jednom laně
komentář: Jištění na lehké feratě v Dolomitech nebylo nutné, ale sichr je sichr...

 

autor: Josef Franc
název: Hlavně držet stopu
komentář: Fotka z našeho výletu na běžkách po Beskydech, v tomto případě se jednalo o vrchol Radhoště, který byl takto vyfoukaný. 

 

 autor: Erik Hübner
název: Horizontal limit
komentář: Foto je z kempu Les Houches (pod Mt. Blancom) z Francuzska a pochadza z nakrucania volneho pokracovania filmu Vertical limit - tentokrat Horizontal limit. Nakrucanie je poznacene predchadzajucou oslavou vystupu na Mont Blanc :)) 

autor: Jiří Báborský
název: Děd Praděd
komentář: …dny se krátí, noci prodlužují, fouká ze strnišť, začíná padat listí a to je neklamná známka konce léta, nastupujícího podzimu a neodkladně se blížící zimy. A tak jsem si vzpomněl, jak jsme koncem letošní zimy, tedy přesněji o Velikonocích, přecházeli Jeseníky a zde, mezi Malým Dědem a Pradědem objevili ukrytého Děda  Praděda. A tak se tedy podívejte, jak vypadá ochránce těchto hor v důmyslném převleku. Nás ale neoblafnul. Poznali jsme ho! Vypravte se tam, možná se vám ho podaří také spatřit.
A nebojte se.
Nekouše, jen se tak dívá, pozoruje a hlídá …

autor: Vladimír Láznička
název: Račte vstoupit!
komentář: Nečekaný objev v divočině. Dámy vlevo, páni vpravo. (New Zealand, Tongariro)