České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Lezecká událost roku - Festival ROCK MASTER 2012 se blíží

Ve dnech 25. 8. až 2. 9. 2012 se městečko Arco v severoitalské provincii Trentino opět stane Mekkou lezců z celého světa. Před 25 lety se zde uskutečnil 1. ročník lezeckého festivalu Rock Master a před 10 lety zde byl odstartován Rock junior. Arco bude i letos po dobu deseti dnů nejvýznamnějším střediskem vyznavačů lezení a outdooru. Uskuteční se zde nejprestižnější světové lezecké a outdoorové soutěže Rock Junior, Kid's&Family Rock, Paragliding Cup, IFSC Speed World Cup a Rock Master.

Součástí festivalu - této nejspíše největší lezecké show na celém světě - bude i letos bohatý program pro všechny návštěvníky. Na cvičných skalních stěnách budou mít zájemci možnost vyzkoušet si svou zdatnost pod vedením zkušených instruktorů a vůdců, bohatá bude nabídka horských túr po stopách 1. světové války v okolí Lago di Garda a stejně tak bude vypsáno i mnoho túr po feratách, kterých je v okolí Arca značné množství. V loňském roce navštívilo tuto desetidenní akci více než 35000 zájemců ze všech koutů světa. Organizátoři očekávají, že letos jich bude ještě více.

Na festivalu v Arcu se tradičně budou vyhlašovat i významná ocenění. Nominovanými na cenu Salewa Rock Award jsou: Sasha DiGiulian, Dave Graham, Adam Ondra, Iker Pou a Daniel Woods. Adam Ondra měl tu čest převzít si tuto trofej již třikrát (2008, 2010, 2011). Další ocenění La Sportiva Competition Award si všímá úspěchů lezců na závodních kláních. Nominovaní jsou: Kilian Fischuber, Jakob Schubert a Anna Stöhrová. Ocenění za celoživotní přínos Aquafil award si tentokrát převezme špičkový německý lezec Stefan Glowacz.


ALPY EXTREM TEAM  a MEZINÁRODNÍ FESTIVAL ALPINISMU PRAHA 2012 v Arcu

Při letošním ročníku Rock Master se představí i reprezentační tým nejlepších českých lezců ALPY EXTREM TEAM. Ve středu 29. srpna 2012 v odpoledních proběhne v Climbing Stadium v Arcu prezentace fotografií a videí za osobní účasti Adama Ondry, Lucie Hrozové a Radka Jaroše. Společnost ALPY spol. s r.o. a časopis lidé&HORY budou mít na Rock Master informační centrum a budou zde prezentovat všechny své outdoorové aktivity. Naproti tomu bude mít Festival Rock Master svou prezentaci v Praze při Mezinárodním festivalu alpinismu Praha 2012, který proběhne 22. - 25. listopadu 2012 (www.festivalalpinismu.cz).

Informace o Festivalu Rock Master na www.rockmasterfestival.com.