České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Kolem skal! se Zdeňkem Hákem

Kolem Skal! je lezecký seriál z produkce Hanibalu (ve spolupráci s Tendon) se Zdeňkem Hákem v hlavní roli. „Háček“ objel Českou republiku na kole a navštívil celkem 16 lezeckých oblastí. V každé z nich si zalezl s některou z místních významných osobností a vyzpovídal ji na nejrůznější témata. První zastávkou bylo Klokočí, dále navštívil například Obrvégry, Tisou, Kozelku, Vysočinu, Prachov a další.  

„Zdeněk 'Háček' Hák za námi jednoho krásného dne přišel do Hanibalu a povídá: 'Mám parádní nápad!' A taky že jo! Myšlenka objet celé Česko na kole a po cestě navštěvovat ty nejvýznamnější lezecké oblasti se nám zdála naprosto skvělá. Vylézt si v každé takové oblasti pár cest s některou z legend horolezeckého sportu, která je s danou oblastí spjatá, to byla třešnička na dortu! Stačilo už jen přizvat nejlepšího lezeckého dokumentaristu v Česku, Jana Šimánka, a projekt byl na světě!
V průběhu podzimu 2020 a začátku roku 2021 vám naservírujeme 16 dílů lezeckého seriálu, jaký v Česku nemá obdoby. A to nejen z toho důvodu, že pokrývá v podstatě celou Českou republiku, ale také tím, že vznikl za výrazné podpory lezecké komunity, která vznik seriálu podpořila v kampani na HitHit.cz.“
/hanibal.cz/

Podrobnosti o projektu si můžete přečíst a jednotlivé rozhovory postupně poslechnout na hanibal.cz. První byl zveřejněn 30. 9. 2020, poslední by měl mít premiéru 13. 1. 2021.

Text: JB
Zdroj, foto: hanibal.cz