České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

KitzSki se s elánem připravuje na zahájení zimní sezóny 2021/22

S optimismem a důvěrou se lyžařské středisko KitzSki pilně připravuje na zimní sezónu 2021/22, a jakmile to teploty dovolí, zahájí technické zasněžování. Týmy postupně přecházejí na zimní provoz a na nadcházející lyžařskou sezónu jsou chystány lanovky, kompletní síť skibusů a mnoho dalšího. V souvislosti s pandemií koronaviru také KitzSki vypracovalo komplexní bezpečnostní koncepci. Inovativní opatření byla zavedena v oblasti panoramatických restaurací a moderních přístupových řešení. V e-shopu KitzSki (shop.kitzski.at) je možné zakoupit jednodenní jízdenky a zbrusu nové produkty KitzSki se slevou za včasný nákup.

V úterý 26.10. na tiskové konferenci v Praze představili zástupci rakouského lyžařského střediska KitzSki novinky pro zimní sezonu 2021/2022. 

P3 Lounge a vylepšení orientačních pomůcek v lyžařském areálu
Přímo vedle horské restaurace Pengelstein nahradí od prosince starý bar se slunečníky útulný lounge. Na fasádě P3 Lounge se nachází moderní infotainment systém, který poskytuje lyžařům důležité informace (např. plán sjezdovek, stupeň lavinové výstrahy atd.), a tím také podporuje orientaci v lyžařském areálu. Za tímto účelem byly na neuralgických bodech lyžařského střediska instalovány nové LED tabule s mapou sjezdovek. K lepší orientaci zde přispívají také známé KitzSki fotopointy, jako jsou nápisy KitzSki na Steinbergkogelu nebo u horní stanice Hartkaseru, které jsou zároveň oblíbeným místem setkávání.

Cestujte na hory udržitelně
Co se týče nabídky dopravy do KitzSki, udělalo toto lyžařské středisko v letošním roce opět důležitý krok směrem k udržitelnosti. V zájmu pohodlného a ekologického cestování do Kitzbühelu navázalo spolupráci s bavorským autobusovým dopravcem Geldhauser (‚KitzSkiXpress‘) a Rakouskými spolkovými drahami (‚Nightjetem za sněhem‘ a ‚Railjetem za sněhem‘). V samotném lyžařském areálu lze v případě potřeby využít skibusy nebo vlaky (v rámci nabídky ‚Streifzug‘), které jsou během dne s platnou jízdenkou na lanovku zdarma.

Skimovie trasa na sjezdovce č. 16 Streiteck
Na nové trase skimovie ve spodní části sjezdovky č. 16 (Streiteck) mohou milovníci lyžování zakusit pocit profesionálního závodníka. Trasa skimovie je dlouhá 280 m, jedná se o obří slalom a její využívání je zdarma. Videa a fotografie pořízené na skimovie trase jsou přístupné po zadání čísla Keycard na skiline.cc.

Přehled všech novinek najdete na https://www.kitzski.at/.



Foto: KitzSki a Ladislav Novák