České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Horolezení a další adrenalinové radovánky v Trentinu

Také jste se domnívali, že Dolomity jsou v tuto roční dobu hlavně lyžařskou destinací a lezení po horách je vyhrazeno teplejším ročním obdobím? To se mýlíte - outdoorové zážitky na vás v Trentinu čekají i v zimě a ještě s mnoha netradičními možnostmi navíc.


Horolezci míří do Dolomit
Milovníci drsné přírody si v krásném místním přírodním prostředí i díky kvalitní infrastruktuře přijdou na své. Zatímco začátečníci si mohou základní dovednosti oťukat na jedné z mnoha lezeckých stěn v místních sportovních centrech, ti kteří cítí více jistoty ve svalech, se vypraví na méně náročnou horolezeckou výpravu pod vedením lokálního horského vůdce.

Zkušení lezci budou toužit po zdolání jednoho z legendárních vrcholů, ovšem mějte na paměti, že zimní podmínky kladou na horolezce vyšší nároky, které není vhodné podceňovat. Domluvte si tedy individuální program se zajištěním všech potenciálních potřeb a vybavení. Vyzkoušejte i unikátní ice climbing na zamrzlých vodopádech!


Túry, výlety a spoustu dalšího
Oblíbenou aktivitou v Trentinu je skialpinismus či výlety na sněžnicích. Skialpinismus je náročná aktivita, která vám umožní dosáhnout vrcholků hor s lyžemi na nohou. Na skluznice lyží se připevní tulení kůže, aby byl výstup na svah tímto způsobem vůbec možný. Na zpáteční cestě se kůže odstraní a vy si pracně vyšlapané pahorky sjedete dolů po sjezdovce nebo po freeride úsecích v hlubokém prašanu.

Střediska rovněž organizují až několikadenní výlety na sněžnicích např. s přenocováním na různých horských chatách nebo s tematickými večeřemi. Můžete se na sněžnicích pohybovat v organizované skupině nebo samostatně sledovat vyznačené trasy. Máte-li ambici projet dolomity na psím spřežení, nechte se zaškolit a „práskněte do psů“!


Rogalo a paragliding
Chcete-li dát odpočinout z výšlapů unaveným končetinám, ale přesto toužíte po stálém přísunu adrenalinu, zavěste se na rogalo nebo vyzkoušejte paragliding. Školení instruktoři a moderní vybavení dodají i vzrušujícímu zážitku, jako je let zasněženou krajinou, rozměr prvotřídní bezpečnosti.

Oslavte svou skvělou dovolenou
Aby letošní zima v Dolomitech nebyla jen o sportovních výkonech, ale i o dobré zábavě a hudbě, přičichněte k atmosféře místních významných akcí a oslav. Pokud se chystáte na hory ještě před Vánoci, přijďte se po náročných aktivitách odreagovat na letošní Alpine Rockfest 2012, který se bude konat 20.12. ve středisku Andalo – Paganella Ski, v pohoří
Dolomiti di Brenta v Trentinu. Uvidíte odvážné exhibice mnoha světových i olympijských hvězd lyžování a zapaříte na koncertě převážně italských rockových kapel.

Zní to krásně, ale skutečnost je ještě úžasnější – přijeďte se přesvědčit na vlastní oči, že oblast Trentina je ideální destinací jak pro bezchybný požitek z lyžování, tak i pro adrenalinový koktejl, který vás nabije energií na další rok dopředu.

Zdroj: visittrentino.it