České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Film KLAMMER: Představení unikátního filmového díla

Ve středu 20. ledna 2021 byl poprvé představen film KLAMMER. Představení se uskutečnilo v korutanském Mooswaldu v domě, kde se narodil Franz Klammer.

Existují příběhy, které zůstávají nezapomenutelné. Stejně jako Franz Klammer, jedna z nejvýznamnějších a nejoblíbenějších lyžařských osobností všech dob. Mimořádný příběh o jeho olympijském vítězství v Innsbrucku v roce 1976 bude uveden do kin na celém světě na podzim 2021.

Po letech pečlivého plánování a rozsáhlé přípravy se rakouské filmové produkci podařilo díky podpoře mnoha partnerů dokončit a představit unikátní film. Film KLAMMER zhotovily společností epo-film a Samsara Film ve spolupráci se Servus TV a s podporou Rakouského filmového institutu (ÖFI), Filmstandorts Austria (FISA), Kärnten Werbung GmbH, ORF, Vídeňského filmového fondu, Cine Tirol a Korutanské filmové komise. Film KLAMMER bude zcela jistě patřit k největším a nejpropracovanějším filmům všech dob o zimních sportech. Myšlenku na realizaci tohoto projektu nastínil již před několika lety Christian Kresse, výkonný ředitel společnosti Kärnten Werbung.

Franz Klammer je stále jedním z nejslavnějších olympijských vítězů a žijících lyžařských legend. Jeho status lyžařské legendy byl potvrzen na olympijských hrách v Innsbrucku. Ale jak se to stalo? Jaké potíž a problémy musel přitom Klammer překonávat? Jak našel odvahu a morální sílu ignorovat ideální linii a najít na svahu hory svou vlastní stopu? Víra ve vlastní život a jeho žena Eva mu dodávají odvahu zvládnout všechna omezení a zvítězit ve svém životním závodě.

Na tiskové konferenci ve středu 20. ledna 2021 ve 13.00 hod. pozdravilo přítomné novináře a účastníky několik osobností z řad realizátorů a producentů filmu, stejně tak i několik významných osobností rakouského veřejného života. Byli to např. scénárista režisér filmu Andreas Schmied, producenti filmu – za epo-film Jakob Pochladko a za společnost Samsara Loredana Rehekampf a Andreas Schmied, výkonný ředitel Kärtnen Werbung Christian Kresse, výkonný ředitel Tirol Werbung a Cine Tirol Film Florian Phleps, intendant Servus TV Ferdinand Wegscheider a další. Toto výjimečné shromáždění pozdravili také hejtman Korutan Peter Kaiser, hejtman Tyrolska Günther Platter a zemský rada pro cestovní ruch v Korutanech Sebastian Schuschnig. Všechny přítomné osobně pozdravil i legendární Franz Klammer.

On-line tiskovou konferenci z korutanského Mooswaldu slevovalo okolo 60 novinářů a filmových odborníků z mnoha míst na celém světě. Na podzim tohoto roku 2021 bude film uveden i v kinech u nás doma.


tisková konference se konala v domě, kde se Franz Klammer narodil a byla přenášena živě do celého světa


účastníky tiskové konference pozdravilo několik významných osobností a partnerů filmu
 


zleva: filmový představitel Franze Klammerta Julian Waldner, hejtman Korutan Peter Kaiser, Franz Klammer
 


Franz Klammer se svou ženou Evou

Text a foto: Kärnten Werbung