České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Dva Češi v TOP 5 na ME v boulderingu: Adam Ondra 2. a Martin Stráník 5.

Adam Ondra zahájil letošní závodní sezónu druhým místem na Mistrovství Evropy v boulderingu, které vyvrcholilo o víkendu 16.-17. května v Innsbrucku. Spolu s ním české barvy hájí také přední český bouldrista Martin Stráník. Dva zástupce ve finále neměla žádná jiná země! Sobotní semifinálový boj vyhrál domácí Jakob Schubert, následovaný Adamem. Zatímco Adam své druhé místo potvrdil i ve finále a odvezl si stříbrnou medaili, Schubert skončil na nepopulárním čtvrtém místě. Zlato na čtyřech finálových boulderech celkem přesvědčivě vybojoval Němec Jan Hojer (v kvalifikaci 4.). Třetí v Innsbrucku skončil Ital Stefan Scarperi a na skvělém pátém místě Martin Stráník, který rovněž potvrdil svou pozici v semifinále.


Na ME v Innsbrucku se tradičně sešlo velké množství diváků


Dominanci německý boulderistů potvrdila prvním místem Juliana Wurm následovaná dvojicí Rakušanek (Stöhr a Saurwein). Z českých žen se do finále ani do semifinále nedostala žádná. Nejlépe skončily Karina Bílková a Petra Růžičková na děleném 27. místě. Dále následovaly: 39. Nelly Kudrová, 48 Daniela Kotrbová a 57. Kateřina Zachrdlová.

Kromě našich dvou úspěšných finalistů již před branami semifinále skončili další čeští reprezentanti: 43. Štěpán Stráník, 55. Roman Kučera a 74. Jakub Jedlička.

Mužů startovalo celkem 86 a žen 67.

více na: www.innsbruck2015.eu