České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Do čeho vás letošní zimu oblékne Sir Joseph? (PR)

Zima už přímo buší na dveře, a tak není od věci si představit pár kousků oblečení, ve kterém vám i v těch největších mrazech bude hej... Domácím specialistou na outdoorové oblečení je Sir Joseph, značka kterou založil Josef Rakoncaj ještě v době, kdy scházely možnosti, jak vybavit vlastní horolezecké expedice.

Výrobky se, díky své kvalitě, funkčnosti a cenové dostupnosti, rychle staly bestsellerem mezi českými a slovenskými výškovými horolezci a postupně se o vybavení značky Sir Joseph začaly zajímat i zahraniční expedice. Sir Joseph patří mezi přední firmy na světě, které vyrábějí péřové expediční vybavení. Je členem Evropské Outdoorové organizace, European Outdoor Group, která se zásadním dílem podílí na vývoji nových světových trendů v oblasti outdoorového vybavení. A ačkoli značka nemůže svou velikostí konkurovat nadnárodním gigantům, díky svým jedinečným výrobkům, vzešlým z nedocenitelných expedičních zkušeností Josefa Rakoncaje, díky nejkvalitnějším materiálům a výrobním komponentům a tradiční výrobě, která probíhá v České republice, si vybojovala své místo mezi nejvýznamnějšími světovými výrobci outdoorového vybavení.

A jaké novinky si pro nás na letošní zimu Sir Joseph připravil? Vybrali jsme pro vás pár tipů, která by neměly ujít vaší pozornosti.

Kjerag pants: univerzální kalhoty do hor i na zimní sporty, 6290 Kč


Technické péřové kalhoty Kjerag, ne nadarmo pojmenované podle populární norské hory, na které se provozuje BASE jump. Kjerag pants jsou konstruované s ohledem na minimální hmotnost, maximální skladnost a svobodu pohybu, tak jako všechny výrobky z řady Alpine. Jsou určené pro zimní výpravy do středních velehor, pro vyznavače lezení v ledu, free ride i další náročné outdoor aktivity. Vrchní materiál Exel Dry® STREAM je garantem nepromokavosti, izolaci zajišťuje husí peří o plnivosti 650 Cuin/oz, teplotní určení – 20st.C, hmotnost 690 gramů. Uzavřená X-konstrukce komor zabraňující pohybu peří z komory do komory a umožňuje bezproblémové vyprání. K dispozici pouze v černé barvě.

Péřovka Apron: praktická a stylová současně, 3990 Kč


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Apron Lady                                                             Apron Man

 Ultralehká péřovka, kterou ocení nejen aktivní sportovci na běžkách, kolech, skialpech, při lezení, ale své uplatnění najde i jako stylovka do města. Využití najde jako funkční, lehká a skladná termoizolační vrstva, oblíbená mezi výškovými horolezci, stejně jako extra komfortní vrchní vrstva, pod níž si ve městě vystačíte jen s trikem. Pořídit si ji můžete v nepřehlédnutelné tyrkysové či červené barvě nebo usedlejší černé. Vrchní materiál Softex® 40 DWR, teplotní určení +10 až -5st. C také díky nejkvalitnějšímu husímu peří o plnivosti 650 Cuin/oz. Celková hmotnost jen 360-370 gramů. Součástí je váček pro kompresní uložení. Stylovka Apron je v pánské i dámské verzi, liší se jen střihem, který v dámském provedení dokonale kopíruje křivky těla.

Klokanka Kanamo: univerzální do města, na sport i do přírody, 2990 Kč


Ultralehká primaloftová klokanka je určena ke každodennímu nošení nejen do města, ale i do přírody nebo na sportovní aktivity. Lehoučký materiál Softex® 40 DWR, náplň Primaloft® Sport, důmyslná konstrukce a technické detaily zaručují minimální hmotnost – jen 450 gramů a teplotní určení 0-15st.C. Kanamo je neuvěřitelně skladná, maximálně pohodlná a garantující volný pohyb při náročných pohybových aktivitách. K dispozici v unisex provedení ve velikostech S-XXL v černé, červené a tyrkysové barvě.

Vesta Eiger man/lady: kráska na expedice, 2690 Kč


      Eiger Lady                                                                 Eiger Man

Ultralehká péřová vesta Eiger pojmenovaná podle téměř 4 tisícového vrcholu horského masivu Jungfrau ve Švýcarských Alpách. A i tam obstojí bez mrknutí oka, je totiž primárně určena na expedice a ke sportovním výkonům, ať již jako termoizolační vrstva nebo samostatná část oděvu. Lehoučký materiál Softex® 40 DWR, náplň v podobě prachového husího peří o plnivosti 650 Cuin/oz, důmyslná konstrukce a technické detaily zaručují minimální hmotnost – cca 260 gramů, neuvěřitelnou skladnost, maximální pohodlí v extrémních podmínkách a volný pohyb při náročných výstupech. Teplotní určení je definováno rozpětím 0 - 15st.C. K dispozici v pánském i dámském střihu v černé, tyrkysové a červené barvě.

Záchranný bivakovací pytel K6: nepostradatelná pomůcka nejen pro první pomoc, 660 Kč


Vodě i větru odolný bivakovací pytel pro jednu osobu určený pro použití v krizových situacích. Je vyroben ze stříbrné termoizloační folie, která zabraňuje ztrátám tělesné teploty. Lze použít jako vrchní ochranná vrstva nebo jako termoizolační vložka do spacího pytle, při nouzovém bivakování nebo jako ochranná vrstva pro zraněnou osobu. Nezbytná pomůcka v sadě první pomoci.

Péřovka Zirkon lady: speciálka pro ženy, 6290 Kč


Prodloužená péřová bunda z řady trekking, Zirkon lady, konstruovaná, jak již název napovídá, speciálně pro ženy. Byla navržena pro zimní treky a výlety, zimní sporty, ale i na zimu do města. Střih dokonale kopíruje křivky ženského těla a ekologický vrchní materiál Softex® Eco garantuje úplný komfort ve všech podmínkách. Důmyslně uzavřená X - konstrukce komor zabraňuje pohybu peří z komory do komory a umožňuje bezproblémové vyprání. Vysoký tepelný komfort je definován teplotním určením -15st.C také díky nejkvalitnějšímu husímu peří o plnivosti 650 Cuin/oz. Celková hmotnost 700 gramů, na výběr ze dvou barev – černé a červené.

Více informací o produktech společnosti Sir Joseph (včetně dalších barevných variant) naleznete na www.sirjoseph.cz. Prodává například řetězec Hudy sport i další prodejci.

Zdroj: www.sirjoseph.cz