České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Časopis lidé&HORY – 20. ročník a nové grafické pojetí

Časopis lidé&HORY začal vycházet před dvaceti roky, první číslo o rozsahu 56 stran bylo distribuováno v únoru 2002. Časopis určený všem členům ALPENVEREIN.CZ i všem milovníkům alpinismu a volnočasových aktivit vstupuje letos do dvacátého roku své existence. Formát i rozsah časopisu se v posledních čtyřech letech ustálil – vnitřní blok lidé&HORY s třístránkovým panoramatem má 102 stran, reprezentativní obálka je kromě titulní strany časopisu určena všem významným partnerům časopisu z oblasti outdooru nebo cestovního ruchu. Formát časopisu je A4, vazba časopisu je s lepeným hřbetem.

Realizační tým časopisu připravil pro letošní jubilejní ročník několik novinek. Od č.1/2021, které se objeví v distribuci v polovině února 2021, bude nové především grafické pojetí a provedení jednotlivých témat a rubrik. Součástí redakčního týmu časopis bude pro tento rok Radek Jaroš – nositel Koruny Himálaje a Koruny světa. Radek nám v celoročním seriálu formou zajímavého povídání doprovázeného unikátními fotografiemi představí svou životní cestu, kterou již dříve nazval “Z Vysočiny na Everest”. Programovou nabídku časopisu rozšíří i spolupráce s několika zavedenými autory ze zahraničí – z Rakouska, Německa a Slovinska. Významnou spolupráci začínáme se špičkovým lezcem a fotografem Heinzem Zakem. Jeho unikátní fotografie zachycující přelomové záběry světového sportovního lezení, budou náplní 16 stran v čísle 1/2021. S Heinzem Zakem, který bude i jedním z významných hostů letošního Mezinárodního festivalu alpinismu Praha 2021, se budeme na stránkách letošního časopisu setkávat vícekrát.

Připomínáme, že všichni zájemci si mohou časopis zajistit pomocí on-line předplatitelského systému na https://predplatne.lideahory.cz/predplatne/. Členové ALPENVEREIN.CZ získají celoroční předplatné za výraznou slevu.

Ukázky nového grafického pojetí několika rubrik najdete níže.