České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Alpine Pro představuje olympijskou kolekci

V úterý 3. listopadu 2009 byla slavnostně představena kolekce pro Český olympijský tým na XXI. zimní olympijské hry, které proběhnou příští rok v únoru v kanadském Vancouveru. Kolekce od české společnosti Alpine Pro byla poprvé v historii po designové i funkční stránce ušita přímo na míru našim sportovcům. Oblečení s pěti kruhy si budou moci nově koupit i čeští fanoušci. Na vývoji olympijské kolekce se podílela odborná komise, ve které zasedal šéf české mise František Dvořák, olympijská vítězka Kateřina Neumannová, krasobruslař Tomáš Verner, skifař Ondřej Synek, parkurová jezdkyně Natálie Roučková a módní návrhářka Alpine Pro Lucie Kuříková.
„Nejedná se o repliky, ale přesně o to samé oblečení a doplňky, které dostanou naši sportovci. Můžete v nich fandit, ale i sportovat,“ říká Milan Kramárik, generální ředitel Alpine Pro. "Jsem nadšený tím, že jsme se posunuli od konzervativního pojetí oblečení z předchozích olympiád. Výsledkem je netradiční design s motivem kruhů, který ctí národní barvy a je zároveň nápaditý. Osobně mě těší, že kolekce je vyrobena z ekologicky šetrných materiálů,“ řekl František Dvořák, který vedl komisi.

Část kolekce se vyráběla v Česku ve Valašském Meziříčí. V olympijské kolekci jsou použity materiály, jejichž technologie je šetrná k životnímu prostředí. Mezi využívanými surovinami jsou káva a kukuřice, ze kterých vznikají unikátní vlákna pro funkční materiály pro odvod potu a izolaci. Materiály z kávy testoval na Mount Everestu přední český horolezec Petr Mašek, kukuřičné triko (vyrobené z materiálů, které používají i jezdci Formule 1) zkoušel krasobruslař Tomáš Verner. Čeští olympionici budou vybaveni od hlavy až k patě: vedle oblečení dostanou například cestovní tašku, batoh, dokladovku, vysoké i nízké boty, ale také pantofle. Kolekci budou naši reprezentanti fasovat od 22. ledna v prostorách O2 Areny.

Olympijské oblečení bude v prodeji od 4. listopadu v 18 značkových prodejnách Alpine Pro  po celé České republice.