České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Alpine Pro oblékne české olympioniky

Český olympijský tým má nového partnera. V oblasti sportovního oblečení se jím na čtyřleté období stává společnost Alpine Pro. Poprvé v historii českého olympismu vznikne speciální kolekce připravovaná na míru pouze pro olympioniky. Alpine Pro dodá volnočasové, reprezentační i tréninkové vybavení pro zimní hry ve Vancouveru, které se konají příští rok, i pro letní hry v Londýně pro rok 2012. Oblečení s pěti kruhy si budou moci koupit i fanoušci. „Získali jsme silného a dlouhodobého partnera. Těší nás, že poskytne špičkové vybavení nejenom našim sportovcům, ale také českým fanouškům. Uvědomujeme si, že součástí olympijské atmosféry jsou i oni. Chceme, aby mohli fandit stylově,“ uvedl předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek. „Je nám ctí být součástí dění kolem olympiády a především podporovat dlouhodobě nejlepší české sportovce. Jsme rádi, že přispějeme k vytvoření zázemí pro Český olympijský tým,“ řekl za Alpine Pro Václav Hrbek, člen představenstva Alpine Pro.
V současné době Alpine Pro připravuje kolekci pro zimní olympijské hry ve Vancouveru. Na vývoji se podílí odborná komise, ve které zasedají místopředseda ČOV pro sport František Dvořák, krasobruslař Tomáš Verner, olympijská vítězka Kateřina Neumannová, hlavní designérka Alpine Pro Lucie Kuříková, parkurová jezdkyně Natálie Roučková a skifař Ondřej Synek.
„Bude to zajímavá práce. Těším se na diskuzi nad jednotlivými návrhy. Výsledek by měl být praktický, ale také originální a elegantní,“ řekl krasobruslař Tomáš Verner.
Kolekce, kterou bude mít ČOT k dispozici, je šitá na míru. Alpine Pro vyvíjí unikátní vybavení, které bude reflektovat potřeby jednotlivých sportovních odvětví a tradici českého olympijského hnutí. První ukázky z kolekce budou hotové na jaře. Oficiální představení proběhne na podzim. Ve stejnou dobu si budou moci fanoušci v síti poboček po celé České republice vybrat z širokého olympijského sortimentu určeného k prodeji.
Alpine Pro podporuje dlouhodobě nejlepší české sportovce, například krasobruslaře Tomáše Vernera, skifaře Ondřeje Synka či bikerku Terezu Huříkovou. Společnost je předním českým výrobcem, který vyrábí outdoorové, sportovní a ski oblečení. V současné době je Alpine Pro značkou s největší sítí autorizovaných prodejen a franchize prodejců v oblasti outdoorových aktivit. Působí na slovenském, polském, maďarském a čínském trhu. Zastoupena je také v Austrálii, Belgii, Francii, Portugalsku, Řecku, Itálii, Anglii, Chorvatsku, Srbsku, Rusku a dalších zemích.
 
Odborná komise pro vývoj kolekce
František Dvořák (místopředseda ČOV pro sport)
Tomáš Verner
(krasobruslení)
Kateřina Neumannová (olympijská vítězka v běžeckém lyžování)
Lucie Kuříková (hlavní designérka Alpine Pro)
Natálie Roučková (parkur)
Ondřej Synek (veslování)