České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Snow Camp Kals 2010

Tradiční setkání rakouských skialpinistů ve společnosti horských vůdců z Kalsu a legendárního horolezce Petera Habelera proběhlo letos opět na konci března pod nejvyšší horou Rakouska – Großglocknerem. Na chatě Stüdlhütte se tento rok díky společnosti ALPY a našemu časopisu objevilo i několik Čechů, včetně nejúspěšnějšího himálajského lezce Radka Jaroše, jehož přednášky o výstupech na devět osmitisícových vrcholů vzbudily velký zájem. Reportáž z této akce, jejíž náplní byly skialpové túry, túry na sněžnicích a zajímavé přednášky obou jmenovaných horolezců přineseme v čísle 2/2010.

Fotogalerie ze Snow Campu – Kals pod Großglocknerem:

{gallery}akce/2010/sc_KALS_10{/gallery}

 

 
SNOW CAMP KALS POD GROßGLOCKNEREM S P. HABELEREM A R. JAROŠEM

Čtyřdenní program skialpových túr a túr na sněžnicích v Kalsu pod Großglocknerem pod vedením horských vůdců z východotyrolské obce Kals pod Großglocknerem. Několik túr povede i horolezecká legenda Peter Habeler, za českou stranu mu bude partnerem současný špičkový český horolezec Radek Jaroš. Peter Habeler se představí všem účastníkům této akce i při večerní přednášce "Cílem je vrchol".


Termín: 25. - 28. 3. 2010

Místo campu: Kals pod Großglocknerem

Třídenní program:

Čtvrtek 25. 3. - příjezd do Kalsu, ubytování, večerní setkání s horskými vůdci

Pátek 26. 3. - skialpová túra s Peterem Habelerem a s vůdci z Kalsu, večer přednáška Petera Habelera v Alpincentru v Kalsu

Sobota 27. 3.
- skialpová túra s vůdci z Kalsu, večer volný program

Nedědle 28. 3. - skialpová túra s vůdci z Kalsu, odjezd

Ubytování:
v Kalsu je zajištěno v pensionech, apartmánech i v ubytovacích hostincích (Gasthof) se snídaní nebo s polopenzí.

Cena tohoto čtyřdenního programu:
Kategorie                     základní cena       cena pro členy AV (sekce 608)
privat, snídaně                9500,-               8900,-
gasthof, polopenze        12400,-             11400,-
apartmán pro 2 os.        9200,-                8450,-

Cena je uvedena v Kč za osobu a program.

Cena obsahuje: ubytování se snídaní (v pensionech) nebo s polopenzí (Gasthof), u apartmánů je cena bez stravování - apartmány jsou vybaveny kuchyňkou a nádobím a je možné si vařit. Za pobyt v apartmánech bude však nutné na místě platit poplatky za spotřebovanou el. energii, za úklid (obvykle okolo 30 €) a bude nutné na místě provést úhradu místních poplatků (asi 1,5 €/den). V ceně jsou i poplatky za dopravu ke startu túry i po skončení túry.

Doprava: předpokládáme vlastní dopravu účastníků. Pro zájemce je možné zajistit dopravu malým autobusem nebo mikrobusem - cena dopravy za malý autobus - 1480 Kč, cena dopravy za mikrobus - 1380 Kč.

Přihlášky a další informace: CK ALPY, Štefánikova 63, 150 000 Praha 5, www.alpy.cz, alpy@alpy.cz, tel.: (+420) 257 328 388