České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Ledová stěna a test centrum ve Víru hlásí skvělé podmínky pro ledolezce

Mrazivé noci uplynulého víkendu umožnily spuštění procesu postupného ledování stěny ve Víru i malé boulderovky u nového test centra ledových zbraní. Test centrum a půjčovna Adrex Base Camp, který již v létě sloužil bikerům, vodákům a návštěvníkům via ferrat, se v zimě proměnil na ráj ledolezců. Ti zde mohou zkoušet materiál od většiny světových výrobců: AUSTRIALPIN, BLACK DIAMOND, CASSIN, CLIMBING TECHNOLOGY, EDELRID, GRIVEL, ICE ROCK, PETZL, ROCK EMPIRE, SIMOND, SINGING ROCK, STUBAI.

"Pestrou nabídku ledových zbraní plánujeme v Adrex Base Campu ještě rozšířit po návštěvě mnichovského veletrhu ISPO, kde budeme jednat s výrobci a sondovat pro vás novinky a zajímavosti," prozradil David Matuška.

Zkoušet aktuální modely zámých i méně rozšířených značek exkluzivně na jednom místě ale můžete i uvnitř Base Campu. Této možnosti využily i ledové královny a naše ambasadorky Lucka Hrozová s Anetou Loužeckou, které zde budou využívat zázemí pro trénink.    

O ledování a provoz stěny se stará spolek Ledová stěna Vír. Rezervační systém je již spuštěn. Jako první možný termín na "panenský" led se nabízí sobota 26.1. od 9:00 do 12:30. Další vypsané časy jsou 13:00 až 16:30 a 17:00 až 20:30.  Dle informací od Slávka Matušky natekl kvalitní základ i na Malé věži a ve Žlabu. Cest bude hodně. Máme se tedy nač těšit. Test centrum proto již od tohoto týdne otevře v neomezeném režimu.  

Pro informace o provozu můžete volat do info centra na číslo 566 566 566 nebo pište na abc@adrex.cz.

Na viděnou ve Víru!

 

foto: Tom Nováček a Ledová stěna Vír

zdroj: Adrex Base Camp