České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Hlavní tvář MFA Praha 2019 bude Adam Ondra, představí zde i novou knihu

Adam Ondra potvrdil účast na všech třech festivalových dnech a stane se jednou z hlavních tváří letošního festivalu (22. - 24. 11. 2019). Na festivalu představí svou první knihu Adam Ondra Lezec tělem i duší, během všech festivalových dnů bude probíhat autogramiáda. Kromě přednášky o svých letošních výstupech se Adam zúčastní i zajímavé diskuze o hranicích sportovního lezení, za osobní účastni Adama proběhne v Arbesově sálu slavnostní otevření výstavy velkoformátových fotografií z Adamových špičkových přelezů v Norsku, ve Španělsku a v Jižní Americe.

 

 

letos v Praze představí několik ženských osobností tohoto náročného sportovního odvětví. Ze zahraničí již potvrdili účast Ines Papert (D) a Angela Eiter (A), dokončují se jednání i s dalšími (Sandra Lahnsteiner a Tamara Lunger). Festivalu se zúčastní i nemalý počet domácích sportovkyň, které patří ke světové špičce – horolezkyně Lucie Hrozová, slacklinerka Anna Kuchařová, lezkyně Eliška Adamovská nebo Markéta Janošová. Účast potvrdila i Klára Kolouchová, která stála jako první Češka na vrcholech třech nejvyšších osmitisícovek – Everest, K2 a Kanchenjunga. Ze zahraničních špičkových lezců a legend alpinismu se festivalu zúčastní Luka Lindič (SLO), Albert Leichtfried (A), Kilian Fischhuber (A), Wolfgang Nairz (A), Karl Gabl (A), probíhají jednání se Simonem Moro (IT). Objeví se i tradiční účastníci festivalu i přednášející: Ang Tshering Sherpa, Thukten Sherpa (oba NEP). Mezi hvězdy festivalu budou patřit populární domácí lezci patřící ke světové horolezecké špičce – těmi jsou Adam Ondra a Mára Holeček. Účast potvrdili i český nositel Koruny Himálaje Radek Jaroš a himálajista Jan Trávníček.

 

MFA Praha 2019 začíná již ve čtvrtek 21. 11. 2019 Fórem alpinismu:
 

 

Více najdete na www.festivalalpinismu.cz, nebo ještě lépe se k nám přidejte na facebookovém profilu: www.facebook.com/festivalalpinismu.