České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Adam Ondra otevírá lezecké centrum - bude se v něm připravovat na olympiádu

Ve spolupráci s Adamem Ondrou, jedním z nejlepších lezců světa, v Brně otevírá nové lezecké centrum Hangar, které se stane dalším oficiálním tréninkovým centrem reprezentace. Centrum je zaměřené na bouldering a nemá v ČR obdoby jak rozměrem, tak moderním pojetím. Pro veřejnost otevírá v pátek 11. 1. v 16:00 exhibičními závody.

Lezecké centrum Hangar – climbing playground by Adam Ondra je zaměřené na bouldering (lezení bez lana) a vzniká ve spolupráci se světovou lezeckou špičkou Adamem Ondrou. S rozlohou 1200 m2 jde o největší centrum v republice a Český horolezecký svaz (ČHS) ho stanovil dalším oficiálním tréninkovým centrem české lezecké reprezentace.

Čistá plocha určená k lezení je 900 m2 a k dispozici bude přes 250 boulderových cest všech obtížností. Na své si tedy přijdou jak začátečníci, tak i profesionální lezci. Všechny chyty jsou od světových výrobců a odpovídají posledním trendům. Součástí je tréninková stěna, dětská stěna pro nácvik s lanem, posilovací zóna, bistro a malý obchod s outdoorovým vybavením.

Velká a moderní boulderová stěna je něco, co mi v Brně už dlouho chybělo, takže když se tenhle projekt objevil, byl jsem nadšený, že se na něm můžu podílet. Hangar je lezecké centrum minimálně evropské úrovně. Jelikož mě letos čeká sezóna zaměřená na závody a příští rok příprava na olympiádu v Tokiu, budu v Hangaru následující dva roky trávit hodně času a moc se na to těším,” říká o spolupráci Adam Ondra, jehož jméno má centrum v podtitulu.

Naším cílem bylo vytvořit centrum evropského standardu, které v Česku chybělo. Světlý příjemný prostor, který uspokojí ty nejlepší lezce, ale kde se budou dobře cítit i úplní začátečníci,“ vysvětluje koncept manager Hangaru Tomáš Labounek. „Díky velikosti prostoru nemusíme dělat kompromisy. Vedle pomůcek jako Moon Board a Campus Board jsme postavili i speciální tréninkovou stěnu, která je nezbytná pro profesionální přípravu na úrovni reprezentace. Pro širokou veřejnost jsou pak připraveny cesty všech obtížností a pro rodiny s dětmi jsme udělali krásný kout s cvičnou stěnou,“ dodává Labounek.

Otevření proběhne v pátek 11. 1., kdy bude stěna v 16:00 poprvé otevřena pro veřejnost. V 17:00 začíná kvalifikace unikátních exhibičních závodů, kterých se zúčastní česká lezecká špička včetně Adama Ondry nebo třeba Martina Stráníka. Finále závodů začíná ve 20:00.

 

Více na: https://www.facebook.com/hangarbrno/

 

Fotografie z instalace: