České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Zima v oblasti Hochkönig

Léto 2016 bylo plaché, téměř neznatelné. Proměnlivé počasí, hodně srážek a poměrně málo dnů ke koupání - to už se pak člověk těší na další zlatý hřeb roku, který přijde na jeho konci. A zima na Hochkönigu skutečně už není daleko. „Vrcholné zážitky“ už brzy vytáhnou ze skříně své nejkrásnější bílé šaty a předvedou se ze své nejlepší stránky.

 

 

Nejkrásnější lyžařská oblast Salcburska

Mnoho lyžařských středisek se chlubí tím, že jsou nejkrásnější, největší nebo nejrozmanitější svého druhu. Ve skutečnosti může sotva který jiný region v Salcbursku nabídnout tak nádherné výhledy jako oblast Hochkönig. Strmý, impozantní horský masiv slouží jako kulisa pro 120 kilometrů vyzývajících sjezdovek mezi obcemi Maria Alm, Dienten a Mühlbach, které odpovídajímu vkusům i nárokům úplně každého. Rodiny s dětmi potěší výhodné nabídky a slevy v místních lyžařských školách a na sjezdovkách určených speciálně pro děti a lyžařské začátečníky.

Lákadlo: se skipasem od jednoho a půl dne mají návštěvníci přístup do celé lyžařské oblasti Ski amadé. Celkem 760 kilometrů sjezdovek, propojených 270 vleky a lanovkami, slibuje nespoutanou zimní zábavu - dokonalý zážitek pro všechny, kteří nemají lyžování nikdy dost, s napojením na legendární regiony Světového poháru, jako jsou Schladming, Flachau či Altenmarkt-Zauchensee.

 

 

Túra pro krále

32 kilometrů sjezdovek a více než 6700 m výškového rozdílu. Pět vrcholů, plynule propojených, vyznačujících se majestátním panoramatem a spektakulárními sjezdy: královská túra patří mezi nejoblíbenější lyžařské túry v Alpách. Při této úžasné okružní túře projedete za jeden den všechny tři obce s přímým výhledem na Hochkönig, Kamenné moře a impozantní horský svět v okolí. Různé chaty podél trasy zvou k vydatnému občerstvení a posílení na zbytek cesty. Silnější „Vrcholné zážitky“ už prostě nezažijete.

 

 

Zimní sen pro každého

Je to právě rozmanitost, která dělá Hochkönig tak populárním. Na sjezdovkách i mimo ně nadchne návštěvníky bohatá nabídka. V rozlehlých snowparcích se vyřádí milovníci triků a odvážná mládež. Na lyžařských túrách poznáte odlehlá místečka mimo zpevněné svahy. Po 14:00 pak začíná západ slunce. Chaty v oblasti Hochkönig zvou na podvečerní drink a kulinářské speciality, než se po vybraných sjezdovkách můžete s čelovkami pustit zpět do údolí. Na programu jsou všude regionální speciality i mezinárodní pochoutky. Od malého snacku přes vydatnou svačinu na prkénku až po gurmánskou kuchyni s ušlechtilými víny, pro každého se tu něco najde. V jediné rakouské turistické oblasti s certifikátem V se dá stravovat také vegansky. Mnohé chaty a hotely se zavázaly k nabídkám veganských pokrmů - skvělé pro přesvědčené vegany nebo hosty, kteří chtějí rostlinnou stravu prostě jen ochutnat.

 

 

Buďte připojeni!

Když zažíváte „Vrcholné zážitky“, chcete to dát vědět i okolnímu světu. 300 hotspotů bezplatné Wi-Fi v celé lyžařské oblasti Ski amadé přenáší World Wide Web do vzdušných výšin - ideální k prozkoumávání těch nejkrásnějších sjezdovek pomocí GPS nebo sdílení fotografií s přáteli a rodinou doma. Žhavou novinkou je Skiline-Photopoint na Aberg - Langeck u trůnů. Použitím samospouště pořídíte snímek z jedné z nejkrásnějších vyhlídek oblasti Hochkönig, který si pak zadáním čísla skipasu můžete stáhnout na www.skiline.cc.

 

 

Odpočítávání do zahájení sezóny už běží a sníh je ve vzduchu. Na Hochkönigu a v jeho okolí jsou přípravy již v plném proudu. Zima může přijít!

 

Více na: www.hochkoenig.at