České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

V sobotu 14. května se v Praze uskuteční první ročník závodu Urban Boulder Race

V sobotu 14. května se v Praze uskuteční první ročník závodu Urban Boulder Race, který ti nabídne lezení na budovách, zídkách a sloupech v různých pražských zákoutích a uličkách.

 

Harmonogram akce – sobota 14.5.2016

  • 08:00 – 12:00 prezentace v Radlické kulturní sportovně (Za Ženskými domovy 125/5, Praha 5 - https://www.facebook.com/Radlicka )

  • 09:00 – 16:00 kvalifikace závodu v centru Prahy

    • Cross Club (Plynární 1096/23, Praha 7 - www.crossclub.cz )

    • Holešovická tržnice (Bubenské nábř. 306/13, Praha 7 - www.prazska-trznice.cz )

    • Jatka 78 (Jateční 1530, Praha 7 - www.jatka78.cz )

    • Strahovský stadion (Strahov, Praha 6)

    • České vysoké učení technické (Zikova 1903/4, Praha 6)

  • 17:40 – 17:45 uzavření izolace

  • 18:00 – 21:00 finále závodu v Radlické kulturní sportovně

  • 21:00 – do rána afterparty tamtéž

 

Co udělat pro účast na závodu?

 

Pravidla závodu jsou jednoduchá:

  1. Na závodních boulderech můžeš lézt pouze v případě, že ses řádně odprezentoval a podepsal formulář „Prohlášení účastníka závodu Urban Boulder Race“. Při registraci dostaneš závodní kartu, mapu s popisem 20-ti boulderů a barevnou pásku na zápěstí, kterou nesmíš sundat v průběhu celého dne. Navíc dostaneš plechovku Red Bullu, sušené maso od firmy Sherpafood a origoš bio, raw, fairtrade, handmade, eco a vegan tyčinku Hanibar od Hanibalu.
  2. Od boulderů můžeš odcházet a zase se k nim vracet kdykoliv v časovém rozmezí kvalifikace. Pro přesun mezi jednotlivými stanovišti taky můžeš využít Rekolo – stačí se zaregistrovat na https://www.rekola.cz/registrace/udaje?tariff=daily-boulder a v den závodu jezdíš zadarmo.
  3. Můžeš mít tolik pokusů, kolik v časovém rozmezí kvalifikace stihneš. Pokud ale na vyzkoušení daného bouldru čeká více závodníků, musíš se s nimi po každém pokusu vystřídat.
  4. Za pokus si počítej jakékoliv sahání na chyty, kdy zvedneš obě nohy ze země.
  5. Za přelezový pokus se počítá ten, kdy začneš oběma rukama v části START (vyznačené barevnou páskou) a skončíš oběma rukama v části TOP (označené barevnou páskou), kterou budeš držet aspoň dvě vteřiny.
  6. Části, které jsou označeny černou páskou, nemůžeš k vylezení boulderu použít. Na čištění boulderů používej pouze nylonové kartáče, prosím snaž se nepoškodit strukturu objektu.
  7. U každého boulderu je rozhodčí, kterého poznáš podle kraťasů od firmy Rafiki, která je spolešně s Rock Pointem partnery závodu. Rozhodčí dohlíží na správnost čištění, spravedlivé střídání závodníků a řeší případné stížnosti a nedostatky. Pokud nebudeš dodržovat tyto pravidla, má rozhodčí právo tě ze závodu diskvalifikovat. Rozhodčí jsou zástupci našich partnerů Horoguru, Hanibal, Patagonia, Rock Point, Rafiki a Lokalblok.
  8. U každého boulderu bude zajištěna minimálně jedna bouldermatka. Jestli máš nějakou doma, nos ji s sebou, snížíš tak riziko zranění.
  9. Výsledky si do závodní karty zapisuješ sám, buď poctivý!
  10. Kartičku s výsledky odevzdej zase na Radlické kulturní sportovně nejpozději v 16:30. Čím dřív kartu odevzdáš, tím dříve zpracujeme výsledky.
  11. Bodová hodnota každého boulderu je 1000 bodů, které se rozdělí podle toho, kolik závodníků daný boulder vyleze (to znamená: když daný boulder vyleze 50 zavodníků, každý získá za tento boulder 20 bodů). Celkové pořadí je určeno součtem počtu získaných bodů, druhým rozhodujícím kritériem je počet pokusů na TOPy.
  12. Pokud budeš patřit mezi osm nejlepších mužů nebo žen, podíváš se do finále! Tam tě čekají 4 urban bouldery v prostoru Radlické kulturní sportovny. Na realizaci finálových boulderů pracují studenti Vysoké školy uměleckoprůmyslové a dalších škol. Materiál na vytvoření finálových boulderů poskytly firmy Tendon a A Muerte. Finále polezou paralelně muži i ženy svěťákovým systémem s časovým limitem 4+ na boulder.