České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

!!! Výzva k vrácení a výměně: KARABINA SALEWA HOT G2 BENT

Výzva ke stažení a vrácení karabin se vztahuje na karabinu Hot G2 Bent. Znaky dotčených karabin jsou následující:

 

Číslo artiklu:1557 Hot G2 Bent

Barva: 0999/ červená

Výrobní sériová čísla: 02 11 a 03 11

Tato čísla jsou k nalezení přímo vedle údajů o pevnosti (viz. obrázek) nebo na protilehlé straně karabiny hned vedle certifikačního čísla. Preventivní stažení z oběhu se týká pouze jednotlivých karabin. Originál expresní sety SALEWA nebyly vyrobeny s vadnými karabinami. Proto tímto NEJSOU originální expresní sety SALEWA dotčeny.

Důvod: SALEWA pravidelně provádí testy pro bezpečnostní produkty, aby zaručila nejvyšší kvalitu a bezpečnost. V rámci těchto testů byly karabiny testovány na schopnost své zátěže. Přitom vykázaly karabiny Hot G2 Bent ve své pevnosti odchylky od hodnot v normě.

Důležité: Test byl proveden za extrémních podmínek, které jsou v praxi spíše nepravděpodobné. Aby byla vyloučena jakákoliv rizika pro uživatele, rozhodla se SALEWA preventivně stáhnout všechny karabiny Hot G2 Bent se jmenovanými sériovými čísly z trhu.

Prosíme vlastníky karabin, aby navázali kontakt se specializovaným prodejcem SALEWA nebo se SALEWA Sportgeräte GmbH. Dotčené karabiny dle popisu budou neprodleně nahrazeny novými karabinami.

Upozornění: Mění se výhradně karabiny Hot G2 Bent s výše uvedenými výrobními sériovými čísly. Všech ostatních karabin se toto stahování z trhu NETÝKÁ.

Pro případ dotazů: SALEWA Sportgeräte GmbH, horká linka (od 9.00 do 16.00) 089-90993 120, e-mail: recall@salewa.com.

Všechny další informace k akci zpětného svolávání a stahování z trhu naleznete na www.salewa.com.