České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Seriál MTB závodů BIKE CUP odstartuje 30. dubna závodem ve Stolových horách

První ročník seriálu horských kol Bike Cup 2016 odstartuje 30. dubna 2016 závodem ve Stolových horách a svůj premiérový ročník zakončí 28. září 2016 exhibičním závodem Gočárovy schody v Hradci Králové. Milovníci cyklistiky se mohou těšit na celkem 5 maratonů a 1 exhibiční závod. Závody jsou určeny všem věkovým a výkonnostním kategoriím. Organizátoři slibují atraktivní lokality, perfektní organizaci a bohaté doprovodné programy. To vše za příznivé ceny startovného.

Pozvánka na Bike Cup Stolové hory 2016

Ještě než zažehnou ohně čarodějnického sabatu a my se sejdeme, abychom oslavili příchod jara, je tu první ze série cyklistických závodů Bike Cup 2016 v Machově. Závod, který propojí horskou cyklistiku a běh v jednu velkou oslavu sportu, se uskuteční 30. dubna 2016 v překrásné krajině Stolových hor na Broumovsku.

Připraveny jsou 3 cyklistické tratě a 2 tratě běžecké. Trasa MTB 62 km přinese pěkné technické úseky a převýšení 1 718 m. Trasa MTB 40 km bude mít převýšení 1 000 m a co do náročnosti je srovnatelná s jinými závody Bike Cupu podobné délky. Nejkratší trať MTB 21 km je určena začátečníkům, které čeká převýšení 600 m.

Běžecká trasa RUN 20 km s převýšením 460 m bude připomínat klasický horský půlmaratón. Běžci se na trase utkají nejen mezi sebou vzájemně, ale také s nejedním kopcem a především sami se sebou. Fit běh RUN 5 km je určen nejširší veřejnosti, kterou čeká převýšení pouhých 90 m.

Pro účastníky a návštěvníky závodu, zejména pro ty nejmenší, bude v Machově připraven zábavný a tajemně pohanský doprovodný program. Sám čaroděj Archibald I. přiletí z nedalekých Starých Hradů v doprovodu svých šeredných čarodějnic, děsivých draků a dalších strašidelných pohádkových bytostí. Nejen děti se budou moci naučit létat na koštěti, pobavit se u šermířských soubojů a užít si do sytosti svátek pálení čarodějnic.

Více o závodu Bike Cup Stolové hory naleznete ZDE a také na VIDEU.

 

BIKE CUP

Ředitelem seriálu se stal Jan Hruška, úspěšný český cyklista a manažer cyklistického týmu Nilfisk pro cycling team, který jako jediný Čech v historii oblékl trikot pro vedoucího jezdce na Grand Tours (Giro d´Italia 2000). Významné úspěchy dosáhl i na Tour de France nebo Vuelta España. Radek Maliník, jednatel pořádající společnosti PROXIMA SPORT s.r.o., odůvodňuje vznik seriálu takto: „Reagujeme na rostoucí zájem cyklistické veřejnosti po kvalitních závodech, kde vás kromě tratí v krásné přírodě potěší dobrý servis a přátelská atmosféra. Máme bohaté zkušenosti s pořádáním eventů, natáčením sportovních přenosů a celoživotní vztah k cyklistice. Uspořádat Bike Cup byla tedy jen otázka času."

 

Bike Cup 2016 začne závodem ve Stolových horách (30. 4.), odkud se postupně přesune k Tálínskému rybníku a do Píseckých hor (7. 5.), dále na Šumavu k Lipenské nádrži (18. 6.) a poté do Národního parku v Krkonoších (30. 7.). V září závodníky zavede do Chráněné krajinné oblasti Pálava (24. 9.) a vyvrcholí speciálem Gočárovy schody v Hradci Králové (28. 9.). Jezdcům budou k dispozici vždy dvě základní tratě, z nichž kratší bude měřit přibližně 30 km a delší okolo 60 km. Výjimku bude tvořit extrémně náročná 120 km trasa v Krkonoších. Speciální tratě budou mít děti a hendikepovaní. Závodníci se na startu potkají s legendami české cyklistiky a známými osobnostmi.

„Chceme, aby lidé na závody jezdili s celou rodinou, a proto chystáme bohatý doprovodný program. Nejvíce aktivit je připraveno pro děti, ale na své si přijdou i dospělí. Na vybraných závodech nebudou chybět koncerty známých kapel, cyklistické exhibice a mnoho dalšího. K dispozici bude dobré jídlo a pití," dodává Maliník.

Hlavním mediálním partnerem seriálu je TV Nova, která bude pravidelně přinášet reportáže a upoutávky o všech závodech.

Zájemci se mohou na jednotlivé závody i do celého seriálu registrovat od 15. 2. 2016 na internetových stránkách www.bikecup.cz

 

Termíny závodů a trasy:

Bike Cup Stolové hory – Machov 30. dubna 56 / 34 / 22 km

Bike Cup Tálín – Písek 7. května 72 / 38 km

Bike Cup Lipno – Horní Planá 18. června 58 / 29 km

Bike Cup Harrachov – Harrachov 30. července 138 / 73 / 58 /30 km

Nova Cup – Mikulov/Pálava 24. září 50 / 25 km

Gočárovy schody - Hradec Králové 28. září 50 / 25 min