České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

SALEWA ROCK SHOW 2011 - šance pro každého lezce

... tím lezcem můžeš být i ty!

Již 3. rokem cestuje Salewa AlpineXtreme team po nejzajímavějších lezeckých oblastech Evropy s cílem setkání s tamní lezeckou komunitou. V letošním roce se RockShow tour koná v průběhu června 2011 v 8 zemích Evropy (Itálie, Švýcarsko, Rakousko, Německo, Francie, Česká republika, Polsko a Rusko).

Jedná se o unikátní akci, kdy mladí talentovaní lezci mají možnost strávit jeden nezapomenutelný den s profesionály ze Salewa AlpineXtreme teamu.  Mezi členy teamu jsou taková jména jako Johanna Ernst (Rakousko), Anna Galliamova (Rusko), Florian Riegler (Itálie), Roger Schäli (Švýcarsko) a Michi Wohlleben (Německo). RockShow se snaží o popularizaci lezení, o setkávání lezců z celé Evropy, o předávání poselství lezení: entuziasmu, nových schopností, pohledů, trendů, nových možností.

19. června 2011 (v neděli) se tour zastaví v Labáku. Salewa AlpineXtreme team vybere během dne „Climber of the day“, tedy „Lezce dne“. Ten se vedle věcných cen a poukázky v hodnotě 7500 Kč může těšit na finále na nejznámějším evropském outdoorovém veletrhu Outdoor Friedrichshafen 14.-17. července 2011 v Německu, kde se setká s finalisty z ostatních zemí RockShow tour. Tam bude vyhlášen „Climber of the Tour“. Vítěz se vedle poukázky v hodnotě €300 dočká VIP vstupenky na legendární RockMaster 2011, každoročně pořádaném v Arcu, a na exkluzivní fotografii se svým oblíbeným lezcem.


RockShow v Labáku předchází kvalifikace, která je označena „CALL FOR CLIMBERS“ (HLEDÁME LEZCE).


Kvalifikace se bude konat na stěnách v ČR v první polovině června dle uvedeného rozpisu. Lezení bude probíhat na vybraných cestách, bez izolace. Registrováno bude prvních 50 přihlášených na každou stěnu, vybráni na setkání RockShow v Labáku pak budou první tři lezci z každé stěny.


Akci pořádá Salewa exkluzivně ve spolupráci s Hudy sportem. Podrobnější informace, včetně možnosti registrace, naleznete na

 

Lezecké stěny pro kvalifikaci:


Jablonec nad Nisou 3. 5. 2011 17h Makak

České Budějovice 5. 5. 2011 18h Lanovka

Praha 9. 5. 2011 17h Smichoff

Havířov 11. 5. 2011 17h Hotel Impuls Havířov

Brno 12. 5. 2011 15h Klajda