České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Pozvánka na akce v lednu

Leden přináší řadu zajímavých akcí, které povzbudí vašeho sportovního ducha – a to jak aktivně, tak pasivně. Aktivní sportovci se mohou vydat na prolog série závodů horských kol Cyklomaraton Tour. První závod „RWE Winter Okolohradce“ startuje již 16. ledna. Vybrat si můžete ze dvou tras: 20 a 40 km. Více informací ZDE.


V sobotu 29. ledna se do Víru již potřetí sjedou nejrychlejší „ledoborci“ ze všech koutů České republiky, aby poměřili svoje síly v oficiálním mistrovství České republiky "Adrex Ice Run 2011" v divácky velmi atraktivní disciplíně – ledovém lezení na rychlost. Více informací ZDE.

V Praze se konají zajímavé horolezecké přednášky a premiéry filmů.


ztraceny-horizont_web

Petr Kašpar (WW8 expedition group) dokončil nový film s „velehorsko-osmitisícovou tématikou“ s názvem Ztracený horizont (viz. krátká ukázka filmu). Jeho premiéra proběhne 19. ledna od 20 hodin v kině Atlas. Více informací ZDE.

 

Další filmovou premiéru si odbyde 25. ledna v pražském kině Aero i film Honzy Vestáka z expedice na jednu z nejkrásnějších hor světa - Ama Dablam, kterou uskutečnil společně s Jakubem Boudou (viz. krátká ukázka filmu). Premiéře filmu bude předcházet 40 min. přednáška, začátek ve 20:30 h. Více informací ZDE

 

alt

Velehory.cz pořádají dva cestovatelské večery plné zajímavých přednášek na téma "Hory střední Asie" První z nich  se uskuteční 20. 1. v Brně, o týden později 27. 1. se uskuteční večer v Praze.