České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Pomoc a pobyt na chatě Češka koča a veřejná sbírka

I pro letošní letní sezonu vyhlašuje odbor KČT Český odbor Slovinského planinského družstva 2017 (ČO SPD 2017) po dohodě a ve spolupráci s Planinským družstvem Zgornje Jezersko (PD Zgornje Jezersko), s Karmen Karničar – chatařkou na chatě Češka koča a s obcí Zgornje Jezersko (Občina Jezersko) společnou akci „Pomoc na chatě Češka koča“. Společná akce je podobně jako v loňském roce určena pro všechny milovníky krásné horské přírody a přátele slovinských Alp. Hledáme dvojice, přátele nebo partnery, kteří by v období od 1. července do 1. září 2019 měli zájem o týdenní pobyty na chatě s ubytováním a polopenzí. Ubytování na chatě včetně polopenze po celou dobu týdenního pobytu je pro každého vybraného pomocníka zdarma! Nástup vždy v pondělí odpoledne nebo podvečer.

Nástupní termíny jsou: 1.7., 8.7., 15.7., 22.7., 29.7., 5.8., 12.8., 19.8. a 26. 8. 2019.

Podmínky pobytu jsou: 3 dny povinností a práce na chatě (po dohodě s chatařkou 8–10 hodiny denně) a 4 dny pro vlastní aktivity v okolí chaty. Zájemci se mohou přihlásit u CK ALPY osobně, telefonicky nebo mailem na alpy@alpy.cz. Do předmětu mailové zprávy uveďte: Pomoc na chatě Češka koča 2019.

 

 

Veřejná sbírka pro chatu Češka koča
KČT - Český odbor Slovinského planinského družstva 2017 se sídlem v Praze 5 vyhlašuje veřejnou sbírku za účelem získání peněžních prostředků na pomoc chatě Češka koča. Sbírka je vyhlášena dle $4 zákona č.117/2001 Sb., o veřejných sbírkách a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů na základě osvědčení uděleného Magistrátem hlavního města Prahy. Sbírka je vyhlášena na území ČR ve spolupráci s časopisy Turista a lidé&HORY, společností ALPY, spol. s r. o., a klubem ALPENVEREIN.CZ. Probíhá od 1. března 2019 do 31. prosince 2020. Vybrané prostředky budou využity po domluvě s obcí Zgornje Jezersko a partnerským Planinským družstvem Zgornje Jezersko pro rekonstrukce a evtl. rozšíření chaty. Finanční prostředky je možné zasílat na transparentní bankovní účet č. 2201524344/2010 vedený u společnosti Fio banka a.s.

 

 

Chatu Češka koča postavil v roce 1900 Český odbor Slovinského planinského družstva se sídlem v Praze. Chata stojí dodnes v nezměněné velikosti a podobě ve výšce 1543 m pod severní stěnou Grintovce (2558 m), nejvyššího vrcholu Kamnických a Savinjských Alp. Nejrychlejší přístup na chatu je od dolní stanice nákladové lanovky v závěru doliny Ravenska Kočna. Blízko stanice lanovky je parkoviště pro osobní auta. Výstup po značené cestě odtud trvá 1,5 h. Na výstup z centra obce Zgornje Jezersko budete potřebovat 2 h.