České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Ohlédnutí za 10. ročníkem seriálu Rock Point Překližka cup

Mikulášský open - velká cena lidé&HORY - byl letošním pátým a posledním ze seriálu Rock Point Překližka cup 2016, závodů dětí a mládeže v lezení na umělých  stěnách. 13. ročníku mikulášských závodů se zúčastnilo 69 lezců a jubilejní 10. ročník seriálu Rock Point Překližka cup přilákal na start celkem 334 mladých lezců! Více už hlavní organizátor a duchovní otec soutěže Míra Cvrk:

Desátý ročník Rock Point Překližka cupu je minulostí. Seriál pěti horolezeckých závodů pro děti a mládež byl zas o kousek úspěšnější, lepší a do svého závodního kalendáře si jej zařadilo zase o něco více mladých lezavců. Závodů ročníku 2016 se účastnilo celkem 334 soutěžících, a více než 700 rodičů, trenérů a čumilů, závod zajišťovalo přes 40 organizátorů, bylo postaveno 50 závodních cest, 1288 x byly přelezeny, snědeno asi 860 párků a 80 litrů guláše. Byly rozdány trofeje nejúspěšnějším. Za úžasné „poháry“ děkujeme Jitce Wolfové. 

Třetí adventní víkend proběhl finálový Mikulášský open ve stříbrském Boulderclubu, který si nemohli nechat ujít ti nejlepší. Osmdesát přihlášených závodníků z celé ČR a známá jména dělala stavěčům cest docela hlavu. Vyladit soutěžní cesty v omezeném prostoru pro různou výkonnost lezců je vždy oříšek. Myslím, že se povedlo. Nakonec 69 startujících prověřily cesty docela spolehlivě. 

Do posledních chvil se ve čtyřech kategoriích bojovalo o celkové vítězství v seriálu.  K prasknutí narvaný boulder byl svědkem senzačních lezeckých výkonů. Beztak čert a Mikuláš měli odměnu pro každého. Připravit  a prožít příjemnou sportovní sobotu a předvánoční setkání stejné sorty lidí je bezva.  

Těším se na další ročník!"

 


13. ročník závodu v boulderingu "Mikulášský open cup - velká cena lidé&HORY"

 


Mikulášský open cup - velká cena lidé&HORY, vyhlášení

 

Celkové výsledky poháru Rock Point Překližka cup 2016

 

Více na: www.preklizkacup.cz nebo www.facebook.com/preklizkacup