České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Odešel náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš

Adolf Klepš (53 let), dlouholetý člen Horské služby, náčelník oblasti HS Krkonoše, zástupce náčelníka Horské služby České republiky o.p.s. a šéf dobrovolných členů HS, skonal po náhlé srdeční příhodě 10. října 2017 ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.

Kolegové na stránkách HS ČR na webu uvedli:

„Adolf byl pro nás nejen skvělým náčelníkem, obětavým a vynikajícím záchranářem a naprostým profesionálem. Byl především opravdovým kamarádem, na kterého jsme se všichni mohli spolehnout jak během náročných záchranářských zásahů, tak i v osobním životě. Byl skutečným Chlapem, miloval celým srdcem svoji práci a vždy neváhal nasadit vše, když šlo o pomoc jiným. Adolfe, odešel jsi za našimi vzory Hančem a Vrbatou a Krkonoše tak přišly o dalšího ze svých synů. Budeme na Tebe vždy vzpomínat a připomínat si Tvé jméno spolu s dalšími, kteří obětovali životy horám. Adolfe, kamaráde, kolego, navždy Horám zdar!“

Adolf Klepš je krkonošský rodák, na svět přišel 12. září 1964 ve Vrchlabí. V 80. letech působil jako administrativní pracovník v Okresní správě spojů a v lednu roku 1991 započal svou profesionální kariéru v Horské službě. Zde působí již více než dvacet let. Začínal jako terénní pracovník záchranář, roku 2001 povýšil na náčelníka oblasti Krkonoše. Zde měl zodpovědnost za provoz a řízení oblasti Horské služby, za 200 záchranářů a mezi své úspěchy řadí projekty k prohloubení spolupráce se složkami Integrovaného záchranného systému formou společného výcviku, které vedly mimo jiné i ke zvyšování profesní kvalifikace záchranářů HS. Dále připravoval projekty příhraniční spolupráce s polskými záchrannými službami a projekty norem pro značení lyžařských tratí a turistické značení. Roku 2007 se stal předsedou Rady Horské služby, kde měl odpovědnost za celou dobrovolnou členskou základnu. Zde zavedl jednotný způsob řízení a vzdělávání a také dosáhl sjednocení předpisů a nařízení pro obě složky HS. V roce 2010 se stal zástupcem ředitele a roku 2014 byl jmenován členem správní rady.

 

Čest jeho památce a upřímnou soustrast všem blízkým.

 

Zdroj: Horskasluzba.cz