České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Nova Cup - oblíbená série závodů horských kol zavítá v sobotu 8. 7. 2017 do Tábora

Druhou červencovou sobotu hostí jižní Čechy další díl seriálu Nova C​up - Kalas Tábor.
 
Tábor je čtvrtou destinací, která nabídne kvalitní zázemí v areálu Komora, kde je ideální prostor pro strávení sportovního dne a navození pohodové letní nálady. 

 
V Komoře odstartují v 10 hodin dětské závody pro ty nejmenší. V pravé poledne se pak vydají na dvě dobrodružné trasy ti odvážnější. Kratší trasa, tradiční Nova jízda, jež láká především rodiny s dětmi, měří 26 kilometrů. Pro ty fyzicky zdatnější bude připravená trasa Tábor Bike Classic s délkou 53 kilometrů.
 
Účastníci vyjedou z areálu na Babí horu a dále do Čelkovic, kde jsou úžasné výhledy na historickou část města Tábora. Další výzvou trati bude lesní areál Pintovka, který prověří fyzickou zdatnost všech jezdců. Trať vede údolím řeky Lužnice s technickými pasážemi včetně průjezdu jeskyní.
 

Bikeři se dostanou až do blízkosti historické zříceniny hradu v Příběnicích a přes lesy a louky se budou vracet zpět do areálu Komora. Zde dokončí svou misi na části cyklokrosové trati a finiš je na tolikrát prezentované cílové rovince, kde Zdeněk Štybar vybojoval v roce 2010 zlatou medaili v cyklokrosu.
 
 
Pro nejlepší tři v kategorii budou tradičně připraveny hodnotné ceny včetně pamětní medaile. Vítězové kategorie starších žáků a žákyň na Nova jízdě získají sportovní kameru Nice Boy, od Kamerov.cz. Stejně tak budou oceněni junioři a juniorky na trase Tábor Bike Classic.

 
Velkým lákadlem jsou pro všechny oceněné výrobky značky metaXtren podporující výkonnost a regeneraci před fyzickou aktivitou. Na své si přijdou i milovníci piva, když se opět na všechny oceněné dostane havlíčkobrodské pivo značky Rebel.
 
Vítězové v kategorii Open si přijdou na bohaté prize money v celkové částce 15 000 Kč. Vítěz si odnese finanční odměnu 5 000 Kč. Na další v pořadí čeká: 3 000 Kč, 2 000 Kč, 1 000 Kč a 500 Kč. Nejrychlejší ženy získají prémie v hodnotě první 2 000 Kč, druhá 1 000 Kč a třetí 500 Kč.
 
Zajímavým víkendovým zpestřením je i samotná lokalita závodu, město Tábor. Historické jádro města je památkovou rezervací a je regionálním centrem turistického ruchu. Lákadlem pro návštěvníky je zejména historie husitského hnutí. Pokud se tak již v Táboře ocitnete, nezapomeňte si alespoň některé památky prohlédnout. Jistě nebudete litovat!
 

NOVA CUP 2017- kalendář závodů:

  • METAXTREN HRADEC KRÁLOVÉ - 30. 4. 2017
  • STOLOVÉ HORY - 14. 5. 2017
  • SÁZAVA - 17. 6. 2017
  • TÁBOR - 8. 7. 2017
  • METAXTREN KRKONOŠE - 26. 8. 2017
  • MIKULOV - 16. 9. 2017
  • HRADEC KRÁLOVÉ - 28. 9. 2017

 

Více informací o seriálu NOVA CUP 2017 na www.novacup.cz.

Zdroj: Cyklonovinky.cz