České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Nový průvodce Rother: Patagonien und Feuerland

Tématem minulého čísla L&H byla Patagonie. A ejhle, jako na zavolanou se nyní objevil zcela nový průvodce  "Patagonien un Feuerland" - právě včas pro ty, kteří ještě chtějí stihnout tam nadcházející babí léto a začátek barevného podzimu. Vítaný přírůstek edice populárních kapesních průvodců Rother Wanderführer mnichovského nakladatelství Bergverlag Rother je dílem Ralfa Gantzhorna a Thomase Wilkena. Oba tento divoký kout světa procestovali bezpočtukrát a patří dnes k jeho největším znalcům, což je zárukou aktuálnosti i správnosti předkládaných popisů a informací.

Pečlivě zpracovaná novinka - jde o 1. vydání - nabízí celkem 50 túr: 44 v Patagonii a 6 v Ohňové zemi, od lehkých modrých po mnohadenní těžké černé, zahrnující horolezecké pasáže do II. stupně klasifikace UIAA. Pochopitelně nechybějí největší „špeky“ jako Fitz Roy, Cerro Torre či věže Paine, ale najdeme zde i túry v oblastech, o nichž jsme mnohdy ani neslyšeli. Zabírané území je předlouhé skoro dvě tisícovky km, sahá od nějakých 37 až k 55 stupňům jižní šířky.

Průvodce je vedle ryze praktických ilustrací – mapek a výškových profilů – naditý parádními Gantzhornovými fotografiemi (mnohdy celostrannými) pro namlsání oka (jeho velkolepou obrazovou monografii Patagonien und Feuerland jsme představili v L&H 2/08).

Trvanlivá šitá (!) brožura s laminovanými deskami, 11,5 x 16,5 cm, 272 stran, německý text, 129 barevných fotografií, 50 výškových profilů, 50 mapek v měřítku od 1:50.000 do 1:200.000 a 2 přehledky. ISBN 978-3-7633-4396-6, cena 18,90 EUR (D) - www.rother.de

text: Vladimír „Chroust“ Procházka