České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Načerpejte síly v oblasti Schladming-Dachstein

Uprostřed prázdninového regionu Schladming-Dachstein, v nadmořské výšce mezi 1.000 až 3.000 m, se přímo před působivou kulisou jižní stěny majestátného Dachsteinu rozprostírá prosluněná náhorní rovina Ramsau am Dachstein. Ráj pro příznivce jištěných stezek (tzv. ferrat), alpinisty a pěší turisty požitkáře. Vysoko nahoře na ledovci Dachstein, ať už při návštěvě ledového paláce, nebeské stezky „Skywalks“ nebo visutého mostu se „schody do prázdna“, je už předem o šťastné a působivé momenty postaráno.

 

Král Dachstein

Dachstein, to je vysokohorský ráj rakouských Alp. Již od horní stanice lanovky Dachstein Gletscherbahn, která se nachází na vrcholu Hunerkogel ve výšce 2.700 m n. m., je připravena spousta lákavých turistických cílů. Odměnou pro ty, kteří zdolají zdejší ferraty, jsou mimořádné výhledy do okolí Dachsteinu: severním směrem až do Čech a na jihu až po pohoří Triglav ve Slovinsku.

 


Kolébka alpských ferrat

Před více než 170 lety byla právě zde dokončena a otevřena první ferrata Alp. Dnes je již Ramsau známé nejen jako domov první alpské ferraty, ale i jako oblast, ve které horští nadšenci naleznou již celkem 19 perfektně vybudovaných ferrat všech stupňů obtížnosti. Přechod od klasické turistiky ke zdolávání těchto jištěných stezek je plynulý a poskytuje tak ambiciózním horským hostům skvělou možnost zlepšovat své dovednosti krok za krokem. Dětské ferraty, čili jištěné stezky určené pro děti a mládež, patří mezi malými horolezci k oblíbeným zdejším Highlight. Nejen děti, ale také dospělí zde mohou zažít své první seznámení se světem ferrat.

Od června pro zdolávání vrcholů osvědčení „Gipfelstürmer“: Vyjímečná příležitost pro všechny, kteří by se rádi naučili správnému zdolávání ferratových tras. Účastníci kurzu mají možnost se za účasti certifikovaného horského vůdce z Ramsau am Dachstein naučit základní techniky nutné pro zdolávání ferrat. „Pohybovat se na cestách bezpečně a mít tak možnost si každý moment v horách opravdu užít“ to je zdejší zásada.

Více o feratách zde: http://scnem.com/slt.php?t=ds07ym.2fmrkcf

Schladming-Dachstein letní karta!

ZAŽIJTE MNOHEM VÍC!

Letní karta „Sommercard“ zahrnuje volný vstup do více než 100 skvělých volnočasových atrakcí a zajišťuje také slevu až 50% u více než 100 bonusových partnerů. Volné využití lanovek, koupališť, hromadné dopravy a mýtných silnic, programů připravených pro děti a rodiny nebo třeba vstupy do muzeí – to je jen malý výčet z nabídky letní karty „Sommercard“. A to nejlepší na závěr: karta „Sommercard“ je v období od 20. května do 16. října 2016 zahrnuta v ceně již od jednoho přenocování a to exkluzivně u více než 1.000 partnerských ubytovatelů. www.sommercard.info

Kontakt:

Schladming-Dachstein Tourismus

Ramsauerstraße 756

8970 Schladming

Tel.: +43 3687 23310

info@schladming-dachstein.at

www.schladming-dachstein.at