České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Lucka Hrozová zazářila v Coloradu – na závodech zalezla lépe než Will Gadd!

Poté, co se Lucka Hrozová rozhodla (mimo jiné i z důvodu minimální podpory jejích aktivit ze strany ČHS, jak uvedl její otec a trenér L. Hroza) nezúčastnit se Světového poháru v ledolezení 2016, odjela do Colorada. Že patří stále do absolutní světové špičky, potvrdila v mezinárodním závodě v Ouray, který ovládla a nechala za sebou několik skvělých lezkyň i lezců. O svém triumfu na velmi prestižním klání nám napsala do redakce pár postřehů:

„První etapu naší „Expedice Colorado" máme za sebou. Na prestižních mixových závodech v Ouray se mi podařilo k mému velkému překvapení vyhrát. Závod jsem si užila opravdu naplno. Závodilo se na kombinaci ledu, skály a chytů, takže od všeho něco. Cesta byla celkem náročná s delším časovým limitem a to mi asi vyhovovalo. Byla z toho zlatá placka. Mám ohromnou radost. Doletěla jsem tři dny před závody, trochu se srovnala s časovým posunem. Byla si poslechnout přednášku Emily Harrington, která je velká sympaťanda a vylezla jsem s tátou pár ledů, kterých tu je kolem poseto jak třílístků na louce. Jsem ráda, že jsem si v sobotu při závodech vytáhla asi čtyřlístek a podařilo se mi vyhrát a nechat za sebou zvučná jména (2. Angelika Rainer a 3. Bono Katie)."

A co víc, dle výsledků by byla Lucka Hrozová třetí v závodě mužů (lezli stejnou cestu) a skončila by i před světovou ledolezeckou hvězdou Willem Gaddem z Kanady! Před Luckou nezbývá než smeknout a poděkovat jí za skvělé jméno, které dělá českému horolezectví. Těšíme se, co bude následovat v druhé části „Expedice Colorado" - zřejmě se ještě máme na co těšit. Držíme palce!

Fotografie z coloradských ledů a závodů v Ouray:

 

Foto: Libor Hroza