České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Kupkolo.cz MTB Trilogy - čtyři dny skvělého bikingu!

Kupkolo.cz MTB Trilogy je etapový závod horských kol v oblasti Broumovska na pomezí Polska a Čech. Centrum závodu je v malém městečku Teplice nad Metují, které je mimo jiné jednou z bran do Adršpašsko-teplických skal, plošně největšího pískovcového skalního města ve střední Evropě.

 

Závod je vypsán ve 2 disciplínách a to MTB maraton a ENDURO. Start, cíl i zázemí závodu jsou na jednom místě. Závod se skládá z prologu a tří etap, z nichž každá má úplně jiný charakter a celkem náročný profil. Trasy jednotlivých etap vedou nádhernou přírodou, jsou charakteristické velkým množstvím singltreků a jen nutným minimem silničních úseků. Tento čtyřdenní závod je výzvou pro všechny opravdové bajkery a ukáže každému, jak na tom je sám i v porovnání s ostatními.

Závod začíná odpoledním prologem, což je časovka na označeném okruhu (cca 12km, čas vítěze okolo 1h). Další 3 etapy jsou koncipovány jako maratony horských kol s rozdělením na Half race (krátkou) a Extreme race (dlouhou) variantu. Krátká varianta má většinou do 50 km, dlouhá do 80 km. Čas vítěze na dlouhé variantě se pohybuje okolo 4 hodin. Součástí obou variant je také závod Enduro. V tomto závodě o vítězi rozhoduje součet časů na rychlostních zkouškách (okolo 10 zkoušek na etapu).

 

Nejkratší verzí závodu, určenou pro nejmladší závodníky, je MTB Trilogy KIDS. Pro závodníky této kategorie připravujeme tři etapy, které se budou konat v odpoledních hodinách (po etapách), aby dospělí závodníci měli možnost podpořit svou ratolest - a naopak.

O tom, jak to na MTB Trilogy vypadá si nejlépe uděláte představu přímou účastí, nebo alespoň shlédnutím krátkých filmů z minulých ročníků.

Kompletní informace včetně přihlášek na www.mtbtrilogy.cz.