České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Jubilejní 10. ročník Salzkammergut Bike Campu se uskutečnil v oblasti jezera Attersee

Desetileté putování po krásných zákoutích Solné komory (Salzkammergut) jsme symbolicky zakončili u největšího z jezer v této oblasti (a třetího největšího jezera v Rakousku) – Attersee. K jeho modré hladině obklopené vápencovými štíty hor se ve čtvrtek 25. května 2017 sjelo přes šedesát bikerů. Právě zájem o tuto akci a pravidelní přátelští účastníci jsou pro nás tím nejlepším dárkem k desátému jubileu a motivací pro další ročníky. Těch „darů“ bylo ale více: skvělé počasí, výborní MTB průvodci a ubytování v rodinném hotelu Alpenblick s ochotným personálem a vynikající kuchyní.
 


 

Letos s námi vyrazilo několik rodin s dětmi, kterým přišly vhod cyklostezky vedoucí okolo Attersee a také okolo sousedního Mondsee. Smělejší cíle nabízely svahy místních kopců: Kronberg (789 m), Lichtenberg (885 m) s 36 m vysokou rozhlednou či Koppenstein (1123 m). Ty největší výzvy našli účastníci na trasách vedoucích na úpatí Schafbergu (1782 m), masivu Höllengebirge a okolo vrcholů Krahberg (1090 m) či Richtberg (1136 m). Každý večer se živě diskutovalo o zážitcích z uplynulých dnů a z úst mnoha šťastných bikerů zazněl i příslib účasti na dalším ročníku. Pevně věříme, že naše „bike camp rodina“ se za rok opět sejde a třeba se zase i trošku rozroste.
 


 

Poslední večer završila tradiční sobotní tombola o ceny, a tak kromě zážitků si každý domů odvezl i nějakou tu praktickou cenu. Děkujeme všem účastníkům za vytvoření skvělé atmosféry, partnerům za podporu a budeme se těšit na shledání v rámci 11. ročníku, který bude zároveň premiérou v oblasti korutanských jezer!

Děkujeme za podporu:

Sport Arsenal (www.sportarsenal.cz) 
PowerBar (www.czech-powerbar.cz)
Finish Line (www.progresscycle.cz) 
Tropico (www.matracetropico.cz)

 

 

...a ještě nějaké foto: