České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Jezdíte rádi v zimě na MTB? Zkuste prolog Cyklomaraton Tour!

Zimní specialitu si připravili pořadatelé Cyklomaraton Tour, už 16.ledna v neděli nového roku se pojede první závod na horských kolech z této série. Prolog s názvem RWE Winter Okolohradce bude prvním bodovaným závodem, který uvede celou sérii do roku 2011.
„Chceme naší cyklistické veřejnosti ukázat, že horská cyklistika je opravdu sport s možností celoročního využití," říká tvůrce myšlenky a ředitel tohoto nového závodu pan Tomáš Pavel. „Terén nebude pro začátek příliš náročný, trať vede většinou po širokých lesních cestách a předjíždění zde není vůbec těžké. Prostě to, na co jsou závodníci už dávno z Hradce Králové zvyklí," doplňuje Pavel. Rozhodně ale nepůjde jen o pohodovou vyjížďku.


Druhý ročník závodu odstartuje v neděli 16. ledna úderem 11. hodiny u rybníku Biřička, který leží na okraji Hradce Králové. Aktuální situace na trati je příznivá, pevný a suchý povrch slibuje rychlý závod, to se ale ještě může do 16.1. rapidně změnit. „Doufejme, že nám počasí vydrží, ale nebudeme vůbec proti, když na závodní okruh trochu nasněží," přeje si Tomáš Pavel,. Minulý rok startovalo 190 závodniků. Jsou dvě varianty tratí 40km a 20km(jeden nebo 2 okruhy) Delší čtyřicetikilometrová a kratší na 20 km povedou po části tradičního letního závodu  Okolohradce.
V centru závodu Winter Okolohradce na Biřičce bude postaven vyhřívaný stan a vlastně vše bude oproti letní Cyklomaraton Tour tak trochu netradiční. I na věhlasné občerstvovací stanici pod vedením Zdeňka Halma se bude kromě chladivých nápojů podávat čaj, grog a podobné ohřívače organizmu. Další podrobnosti o závodě, přihláškách a pravidlech najdete na www.cyklomaratontour.cz.